ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας ttask
Αποστολή 7/7/2005 6:02:28 μμ
Τίτλος Ναι, και λοιπόν;
Κείμενο Δεν διαφωνώ σε πολλά από αυτά που γράφονται. Το θέμα όμως είναι το εξής: Αν κυβερνούσε άλλος θα κυβερνούσε καλύτερα, υπό τις δεδομένενες συνθήκες; Ή μήπως η οικονομική και η κοινωνική κατάσταση στη χώρα μας ήταν τέτοια που όλοι την αντιμετώπιζαν ως μια ωρολογιακή βόμβα; Δηλαδή, για παράδειγμα, ο Σημίτης όταν πήγε να βρει λύση στο ασφαλιστικό (θυμάστε τη μελέτη Σπράου;) έτυχε καλύτερης μεταχείρισης; Και εν πάσει περιπτώσει, με την παγκόσμια οικονομία στο κακό της το χάλι, υπάρχει κάποιος που έχει να προτείνει κάτι εποικοδομητικό;
Εύκολο είναι να έχουμε τη λογική "με κάνεις εμένα πρωθυπουργό", αλλά στην πράξη υπάρχουν δυσκολίες στην εφαρμογή.
Ήταν γνωστό εκ των προτέρων, όπως πολύ γλαφυρά είχε αναφέρει ο Ζουράρις, ότι "φεύγουν τα λαμόγια και έρχονται τα βλήματα". Το θέμα είναι τι γίνεται από εδώ και πέρα.
Εν πάσει περιπτώσει, το "τόσοι λίγοι άνθρωποι, σε τόσο λίγο χρόνο, έκαναν τόσες πολλές μαλακίες", το είχε πει ο Χάρρυ Κλύνν πριν πολλά χρόνια, αναφερόμενος στην πρώτη διακυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ. Το οποίο εν συνεχεία άλλαξε βιολί και έγινε εκσυγχρονιστικό. Στου κασσίδη το κεφάλι, λοιπόν, όπως έμαθαν και οι προηγούμενοι, θα μάθουν και οι επόμενοι.
Εμεις πάντως, εδώ θα είμαστε, θα πληρώνουμε φόρους, ΤΣΜΕΔΕ, τέλη κυκλοφορίας, ακριβό πετρέλαιο, 4 ευρώ τον καφέ, 1,80 την τυρόπιττα, 3 ευρώ την εφημερίδα και 1 ευρώ το νερό!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
. skotro όμως... 8/7/2005 10:16:30 πμ
. . GDelta Νομίζω πως... 14/7/2005 7:21:04 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099