ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Κινηματογράφος home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας nadro
Αποστολή 6/6/2003 4:16:43 μμ
Τίτλος Super matrix
Κείμενο Αφού το είδα και δεύτερη φορά λέω να απαντήσω σε μερικά σχόλια και να δώσω και την άποψη μου για όποιον ενδιαφέρεται.
Αρχικά να πω ότι με εντυπωσίασε. Κυρίως γιατί περίμενα να μη συνεχιστεί η ιστορία και απλά να έχουμε ένα νέο (neo) να μπαινοβγαίνει και να δέρνει κλωνοποιημένους σμιθ. Μου άρεσε που το προχώρησαν με το σύστημα ελέγχου του λάθους που υπεισέρχεται στους υπολογισμούς του μάτριξ, τα εξόριστα προγράμματα κλπ. Επίσης από άποψη σκηνοθεσίας και ειδικών εφέ είναι ένα βήμα μπροστά από το πρώτο.
Θα συμφωνήσω ότι ήταν κάπως λάθος κατανεμημένα τα διάφορα μέρη της ταινίας. Δηλαδή έβλεπες μαζεμένη δράση (περίπου 40 λεπτά η σκηνή καταδίωξης), μετά μαζεμένες εξηγήσεις, μαζεμένο λαβ στόρυ κοκ. Εμένα προσωπικά δε με χάλασε καθόλου και ειδικά οι κουραστικές σκηνές μάχης και καταδιώξης (όσο άκουγα δε και τη Ducatti παρακάλαγα να μη τελειώσει).
Τα εφέ και τo cgi δεν καταλαβαίνω γιατί χάλασαν τους προλαλήσαντες. Τι έπρεπε να κάνουν; Να τους βάλουν σε άλογα και να αρχίσουν τις μονομαχίες; Είναι τέτοια η φύση του έργου και όσο πιο καλά και ενίοτε και πολλά εφέ τόσο πιο επιστημονικής φαντασίας γίνεται.
Τα γυαλιά ηλίου ήταν φετίχ της ταινίας από το πρώτο, ίσως έχουν και κάποιο συμβολισμό αλλά ας το αφήσουμε. Όσο για τα γυαλιά που πουλάνε είναι επιεικώς χειρότερα και από περιπτέρου.
Θα διαφωνήσω επίσης με την πρώτη αλήθεια του φίλου Ζorba καθώς δε πιστεύω ότι η ταινία απευθύνεται στο κοινό που πιστεύει, στο οποίο και δεν ανήκω για παράδειγμα. Δεν είναι τόσο ορισμένο και μονοδιάστατο το κοινό όπως συμβαίνει και με τις περισσότερες ταινίες τέτοιας απήχησης.
Η τρίτη αλήθεια πιστεύω ότι όντως ισχύει αλλά μόνο για το διάλογο με τον Αρχιτέκτονα όπου πραγματικά έχανες τη μπάλα λόγω και των εξεζητημένων αγγλικών του (και φυσικά του αναμενόμενου ελεεινού υποτιτλισμού). Προσωπικά τον βρήκα στο διαδίχτυ και τον διάβασα την επόμενη μέρα.
Και τέλος εννοείται ότι δε θα είχε τέτοια επιτυχία χωρίς τη διαφήμιση (το ίδιο ισχύει για κάθε ταινία) αλλά θα είχε την επιτυχία του πρώτου το οποίο δε τα πήγε και άσχημα.
Στα μείον της ταινίας η μερικές φορές πομπώδης ηθοποιία του - εκπληκτικού στο πρώτο - Μορφέα.
Και για τον προβληματισμό της υπόθεσης, τι νομίζετε ότι θα γίνει στο τρίτο;
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099