ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας ttask
Αποστολή 13/11/2002 5:21:22 μμ
Τίτλος Συγγνώμη, μήπως έχασα κάτι;
Κείμενο Πόσοι από εμάς αισθάνονατι αμιγείς απόγονοι του Περικλή και του Μιλτιάδη; Πώς είναι δυνατόν να θεωρούμε εαυτούς απογόνους ΚΑΙ της Αρχαίας Ελλάδας ΚΑΙ του Βυζαντίου, αφού αποτελούν αντιφατικές και αντίπαλες περιόδους της Ιστορίας; Τυγχάνει να ζούμε σε έναν χώρο από στον οποίο αναπτύχθηκαν σπουδαίοι πολιτισμοί και στοιχεία των οποίων έχουμε αφομοιώσει σε μεγάλο βαθμό μέχρι σήμερα.
Το σύγχρονο ελληνικό κράτος υφίσταται εδώ και 200 χρόνια. Το να αναζητούμε πίσω τα εδάφη του Μεγάλου Αλεξάνδρου ή της Βυζαντινής Αυτοκρατορίας είναι σαν να θεωρούμε λογικό να ξαναμπούν οι Τούρκοι στην Τριπολιτσά!
Εκτός αυτού αισθάνομαι σαν να παρακολουθώ διαμάχη μεταξύ ΚΝΕ και Χρυσής Αυγής. Έλεος! Δεν σας έχει αναφέρει κανείς ότι αφενός οι αριστεροί δεν είναι πλέον μαλλιάδες με μούσια και αξύριστοι (αν και το grunge look είναι trendy) καθώς και ότι δεν είναι όλοι οι δεξιοί μοναρχοφασίστες και ταγματασφαλίτες; Που ζείτε; Μήπως αναβιώνεται τα Δεκεμβριανά και δεν το πήρατε χαμπάρι;
Τα περί Κόκκινης Μηλίας, αλύτρωτων πατρίδων μόνο τη χώρα μας δεν βοηθούν. Ποιος πιστεύει ότι στις μέρες μας σημασία έχει ο ζωτικός χώρος και όχι η ισχυρή οικονομία; Η Ρωσσία, μια από τις μεγαλύτερες σε έκταση χώρες στον κόσμο καταρρέει, επειδή τα οικονομικά της πάνε από το κακό στο χειρότερο. Από την άλλη χώρες πολύ μικρότερες, όπως η Ελβετία, η Ιαπωνία ή το Λουξεμβούργο έχουν τα υψηλότερα βιωτικά επίπεδα. Τα παραδείγματα είναι λίγο υπερβολικά, αλλά πραγματικά.
Όσο αναλώνουμε το χρόνο μας σε αλυτρωτισμούς, σε έριδες ή σε εντυπωσιωθηρικές δηλώσεις ανθρωπισμού και αδελφοσύνης, δεν καταφέρνουμε τίποτα άλλο από το να θέτουμε τη χώρα μας σε δυσμενέστερη θέση. Ούτε ο Εθνικός Διχασμός Βενιζελικών-Βασιλικών, ούτε ο Συμμοριτοπόλεμος ή Εμφύλιος ή όπως αλλιώς μας έφερε σε καλύτερη θέση.
Δυστυχώς από την Ελληνική Ιστορία, αν αυτή θεωρηθεί συνεχής και ακέραιη, τα μόνα που κρατάμε είναι οι Εφιάλτες, οι προδότες, οι διχασμοί και τα πολιτικά λάθη που κοστίζουν στη χώρα.
Ηρεμείστε!
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. gbenec όλως περιέργως 15/11/2002 5:00:26 μμ
. . ttask Μήπως 15/11/2002 10:55:55 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099