ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Η ζωή στο Διαδίκτυο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Thomas S
Αποστολή 25/9/2002 3:38:33 μμ
Τίτλος .
Κείμενο Θεόδωρε, νομίζω πως η ιδέα σου είναι ριζοσπαστική, με την ίδια έννοια που είναι και πρώιμη και εξηγούμαι: Θεωρώ το ιντερνετ ένα όχημα που κάποια στιγμή, σίγουρα, θα οδηγήσει τον κόσμο σε θεμελιώδεις αλλαγές-μεταρρυθμίσεις και μάλιστα θεωρώ επίσης πως ήδη, στα 10+ χρόνια "εκκοσμίκευσης" του, έχει καταφέρει, ως μέσον, πολλά. ΌΜΩΣ, δεν πιστεύω πως ακόμη οι άνθρωποι - και ειδικά στην χώρα μας - είναι ώριμοι σε τέτοια βαθμό ώστε να αντέξουν την ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του μέσου. Όσο κι αν ακούγεται οξύμωρο, οι άνθρωποι θέλουν καθοδήγηση, θέλουν χειραγώγηση, αρκούνται - ακόμη- στην σιγουρία του παραδοσιακού.
Το πρόβλημα εντωπίζεται σε 2 σημεία: πρώτον υπάρχει έλλειμα δημιουργικής σκέψης και δεύτερον σχετική αδυναμία διαλόγου. Και τα δύο, παρόλαυτά, δεν οφείλονται στο γεγονός ότι εξ ορισμού οι άνθρωποι, πλην εξαιρέσεων, είναι μετρίων προσδοκιών, μετριών δυνατοτήτων - δεν το ενστερνίζομαι αυτό. Απλά πιστεύω, ότι όπως ένας άνθρωπος κλεισμένος σε ένα σκοτεινό δωμάτιο για μια βδομάδα, αν βγει αμέσως μετά στο φως "τυφλώνεται", έτσι κι ένας άνθρωπος που έμαθε το μυαλό του, την κρίση του , την αντίληψη του να τεμπελιάζουν, πρέπει σιγά-σιγά και με πολλή προσπάθεια και επιμονή, να κατανοήσει το μέγεθος και την ένταση της "ύπνωσης" του. Ειδεμή; Κάθε νέα, "καινοφανής" πρόταση του φαίνεται γραφική έως εχθρική.
Τέλος, αν και αντιλαμβάνομαι τις αγαθές σου προθέσεις, καλό είναι να αποφεύγεις εφεξής την λέξη "κόμμα". Βλέπεις, στην εποχή αυτή, οι ταμπέλες χρησιμεύουν για όλα τ' αλλα, πλην του να σου δείχνουν τον δρόμο... :)
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. TPPRJ Χώρος μήπως; 25/9/2002 8:15:25 μμ
. . Thomas S ϊσως ναι, μπορεί και όχι 26/9/2002 3:34:17 μμ
. . . 2good2btrue θα ήθελα να πω 30/9/2002 5:27:54 μμ
. . . . TPPRJ Πως μας πλησιάζει το μέλλον... 1/10/2002 3:24:31 μμ
. . . . . 2good2btrue ...οτι μπορουν 1/10/2002 4:14:08 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099