ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 17/10/2003 3:21:03 μμ
Τίτλος Ναι μεν, αλλά
Κείμενο Κατ' αρχήν οφείλω να πω ότι συμφωνώ με πολλές από τις απόψεις σου και με τον τρόπο που τις τεκμηριώνεις. Θα διαφωνήσω όμως σε δύο βασικά θέματα.
Το ότι ο εν λόγω Αλβανός είναι αριστος μαθητής δεν το αμφισβητεί κανείς. Είναι, δε, ακόμα σωστότερο, αυτό που λες για τους μετέχοντες στην Ελληνική Παιδεία. Όμως ο ίδιος ο μαθητής σε παλαιότερες δηλώσεις του στον Τριανταφυλλόπουλο είχε δηλώσει ότι πατρίδα του είναι η Αλβανία(και καλά έκανε). Άρα αισθάνεται Αλβανός και όχι Έλληνας. Πώς γίνεται λοιπόν ένας Αλβανός να σηκώσει τη σημαία την Ελληνική, ιδιαίτερα σε μία εθνική εορτή που αφορά καθαρά έναν απελευθερωτικό αγώνα των Ελλήνων? Και εμένα μπορεί να με συγκινεί ιδιαίτερα η Γαλλική Επανάσταση και η Γαλλική Παιδεία εν γένει, αλλά αυτό δε μου δίνει και το δικαίωμα να σηκώσω τη Γαλλική σημαία σε αντίστοιχη εορτή, ακόμα κι αν το θέλω πολύ και ακόμα κι αν σπουδάζω για χρόνια σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της χώρας τους με τις καλύτερες επιδόσεις. Στο κάτω κάτω, άμα ο Τσενάι άλλαξε γνώμη και θεωρεί ότι πατρίδα του είναι η Ελλάδα και ότι είναι Έλληνας 100%, γιατί δεν πάει μαζί με το μπαμπά του να πάρει πλήρη ελληνκή ιθαγένεια όπως έχουν κάνει τόσοι και τόσοι άλλοι? Σε Λύκειο της πόλης μου, τη σημαία την είχε ένα παιδί από Τασκένδη που οι γονείς του είχαν όλα τα δικαιώματα και όλες τις υποχρεώσεις που έχουμε και εμείς απέναντι στο ελληνικό κράτος. Δε θυμάμαι να είχε γίνει το παραμικρό. Γιατί? Μα γιατί οι άνθρωποι είχαν πολιτογραφηθεί Έλληνες και αν τους ρωτούσες σου έλεγαν ότι πατρίδα τους είναι η ΕΛΛΑΔΑ και μόνον.
Υπάρχει όμως και ένα δεύτερο θέμα. Η σημαία μας δεν αντιπροσωπεύει μόνο το ελληνικό Έθνος. Για όσους το έχουν ξεχάσει, η σημαία μας έχει και ένα Σταυρό επάνω. Ελλάδα και Ορθοδοξία είναι άρρηκτες έννοιες, είτε μας αρέσει είτε όχι. Αν δεν κάνω λάθος, κι αν κάνω διορθώστε με, δε νομίζω ότι ο Τσενάι είναι χριστιανός ορθόδοξος. Δηλαδή θα αφήσουμε έναν μουσουλμάνο να σηκώσει το ιερότερο σύμβολο της ορθοδοξίας, αυτό για το οποίο θυσιάστηκαν και αγωνίστηκαν χιλιάδες συμπατριώτες μας εναντίον, φανατικών, τονίζω, μουσουλμάνων? Ε μην τρελαθούμε τελείως.
Τέλος θέλω να καταθέσω και δύο ακόμα απόψεις. Πιστεύω ότι το θέμα το ανακινεί ιδιαίτερα ο, συμπαθής κατά τ' άλλα, Μάκης, για να δικαιολογήσει το αριστερό παρελθόν του, το οποίο θυμάται κατά διαστήματα, προσπαθώντας κι εκείνος να απενοχοποιηθεί και να αποδείξει ότι δε φταίει εκείνος που τα περισσότερα σκάνδαλα που αποκαλύπτει αφορούν τέως "συντρόφους" και τους συν αυτοίς. Η συγκεκριμένη ενέργεια όμως είναι βούτυρο στο ψωμί της Ελευθεροτυπίας και όλων των υπολοίπων ψευτοπροοδευτικών και θολοκουλτουριαρέων. Τους συμφέρει να ανακινηθεί τέτοιο θέμα σε μια περίοδο που η ελληνική κοινωνία, σύμφωνα με όλες τις μετρήσεις, αυτοπροσδιορίζεται προς τα δεξιά σε ποσοστό υπερδιπλάσιο από αυτούς που τοποθετούν τον εαυτό τους προς τα αριστερά. Τους συμφέρει να ασχολείται ο κόσμος με τέτοια θέματα όταν ο αγαπημένος τους κ. Σημίτης υπολείπεται ακόμα 8% στην πρόθεση ψήφου του δεξιού "άπειρου μπούλη", όταν ετοιμάζεται ο ελλειματικότερος προυπολογισμός των τελευταίων ετών και όταν οι μισές επαγγελματικές ομάδες είναι σε απεργία. Αν βγει δε και κανένας βουλευτής της ΝΔ και πει να μην τη σηκώσει ο Τσενάι, εκεί να δείτε γλέντια και αφορισμούς επί αφορισμών για τους "παλιοφασίστες" τους δεξιούς. Τόσο καιρό προσπαθούν να ξανασηκώσουν διαχωριστικές γραμμές και να πολώσουν το κλίμα και δεν τα καταφέρνουν, ε άλλη μια προσπάθεια δεν πάει χαμένη. Δυστυχώς όμως για όλους αυτούς, πλέον έχουσιν γνώσιν οι φύλακες.
Υ.Γ. Πάλι καλά που είναι ο Τσενάι, μπας και βγει ξανά στα κανάλια ο Κουναλάκης, ο Μπίστης ο υπουργάρας, ο Σωμερίτης, αλλά και η Μαρία η Δαμανάκη που έφυγε και δεν το πήρε μυρωδιά κανένας. Όλα τα, κατά Πάγκαλον, "ρετάλια της Αριστεράς" δηλαδή.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Λαϊκή Δεξιά Συμπλήρωμα! 17/10/2003 3:27:18 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099