ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Tassos
Αποστολή 3/11/2003 1:14:24 μμ
Τίτλος Προς αποκατάστασιν της αλήθειας...
Κείμενο Φίλε gdelta,
το ότι ο Οδυσσέας δήλωσε Αλβανός στην εκπομπή του Μάκη (ένας είναι ο Μάκης...), το είπε ο Κώστας (Λαϊκή Δεξιά), όχι εγώ. Τώρα, link στο internet για το τι δήλωσε ο Αλβανός είναι κομματάκι δύσκολο να βρεις. Εγώ όμως βρήκα αυτό, http://www.e-grammes.gr/2003/10/tsenai_makis.htm, στο οποίο παρουσιάζεται κάτι σαν περίληψη της εκπομπής. Σου παρουσιάζω τα πιο σχετικα κομμάτια:

Απουσία ΠΑΣΟΚ οι Νεοδημοκράτες τρωγόντουσαν μεταξύ τους και με τον Τζαννετάκο, ο Αναστασιάδης μειδιούσε ηλιθιωδώς, εμμένοντας στο να μην παίρνει θέση - και καλά έκανε ίσως - ο Παπαδάκης «ναι μεν αλλά, ναι μεν αλλά» και ο Τσενάι ... «Νιώθω Αλβανός, είμαι περήφανος γι’ αυτό και δεν θέλω να είμαι σημαιοφόρος».

Αυτό ήταν το πρώτο κτύπημα που έκανε τον νουνό Μάκη να κάτσει κάτω. Σηκώνεται μετά από λίγο για ν’ ακούσει τον Οικονομέα στο τηλέφωνο και του απαντά ο Οικονομέας ότι είναι ντροπή να απαρνείται έτσι εύκολα κάποιος την πατρίδα του και να ενθαρρύνεται γι' αυτό. Πάρτον πάλι κάτω τον Μάκη. Σηκώνεται λίγο μετά και καλεί στο τηλέφωνο ως ανάδοχος του Οδυσσέα των συν-ανάδοχο εκδότη Οδυσσέα Χατζόπουλο για ενισχύσεις. «Είναι ντροπή κάποιος να απαρνείται την καταγωγή του και να επιθυμεί να σηκώσει ξένο σύμβολο. Από την αρχή σου το ‘λεγα, να μη σηκώσεις τη σημαία Οδυσσέα!» φώναξε ο εκδότης. «Μας κάνεις μαθήματα εθνικοφροσύνης;» ήταν η οργισμένη απάντηση του Τριανταφυλλόπουλου που έκατσε πάλι κάτω και παρήγγειλε την σούπα.

Λογικό είναι λοιπόν να αναρωτάται κανείς, αφού δεν θέλει ο Οδυσσέας να σηκώσει τη σημαία, ποιός θέλει και γιατί; Οι τελευταίοι που το θέλουν είναι οι Αλβανοί. Αν ρωτήσεις έναν Αλβανό πατέρα τι επιθυμεί για το παιδί του, θα σε κοιτάξει με απορία. Μετά θα σου πει ότι, από την μία είναι ντροπή να χάνει τόσο εύκολα την εθνική ταυτότητά του ένα παιδί κι από την άλλη ότι δεν υπάρχει και τίποτε για να είναι ένας Αλβανός εθνικά υπερήφανος...
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099