ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Πανεπιστημιακό Άσυλο home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας skotro
Αποστολή 13/6/2005 11:20:51 πμ
Τίτλος Αστυνομία για τα μπάζα
Κείμενο Από τα παραδείγματα που παρουσιάζεις εγώ καταλήγω στο εξής συμπέρασμα:

ότι το άσυλο δε σου παρέχει καμιά ελευθερία που σου στερείται στην υπόλοιπη χώρα, αλλά απλώς σε προσατεύει από αυθαιρεσίες της αστυνομίας.

Κατ' ουσίαν δηλαδή λες ότι επειδή η αστυνομία της χώρας μας δεν είναι άψογη και κατά καιρούς παρεκτρέπεται, είτε με ατομική ευθύνη των οργάνων της, είτε κατ' εντολή ή ανοχή των πολιτικών ηγεσιών.

Όμως νομίζω ότι αυτή η συλλογιστική δεν οδηγεί πουθενά. Γιατί μαζεύουμε όλα τα αντιπαραδείγματα κακής πρακτικής, τότε θα πρέπει να καταργήσουμε τα ΜΜΕ γιατί κάποιοι δημοσιογράφοι τα παίρνουν, την αστυνομία γιατί κάποιοι μπάτσοι είναι γουρούνια, το κοινοβούλιο γιατί κάποιοι βουλευτές είναι επίορκοι, τη δικαιοσύνη γιατί κάποιοι δικαστές κοιμούνται με παπάδες, την εκπαίδευση γιατί κάποιοι καθηγητές είναι παιδεραστές και φυσικά όλες τις δημόσιες υπηρεσίες γιατί κάποιοι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λαμόγια.

Είμαι βέβαιος ότι ούτε κι εσύ συμμερίζεσαι την άποψη του γκριμίζειν κάθε τι στο οποίο εμφανίζονται και νοσηρά φαινόμενα. Πιθανότατα απλώς προσεγγίζεις το θέμα συναισθηματικά και προσπαθείς να εκλογικεύσεις μια εμμονή σου για το άσυλο, που τα πράγματα δείχνουν ότι στις μέρες μας δεν έχει καμιά πρακτική χρησιμότητα.

Κλείνοντας να αναφέρω ότι αν κανείς όντως ήθελε να πολεμήσει το άσυλο, θα ήταν αρκετά απλό: αρκούσε να βγει στα ΜΜΕ και να εξηγήσει στους γονείς των φοιτητών, ότι αν το παιδί τους φάει ξύλο, ή βιαστεί ή του κλέψουν το αμάξι μέσα στο ΕΜΠ, ούτε η αστυνομία, ούτε σύμμανση, ούτε ο εισαγγελέας θα μπορεί να επέμβει αυτεπάγγελτα. Θα πρέπει να συνέρθει πρώτα η επιτροπή ασύλου της συγκλήτου, ώστε να έχει αρκετό χρόνο ο δράστης να καλύψει τα όποια ίχνη. Αν τα ΜΜΕ έπαιζαν το θέμα για μια βδομάδα, να είσαι βέβαιος ότι την επομένη θα είχε καταργηθεί, κι ας γίνουν καταλήψεις κατόπιν αποφάσεων ΓΣ για έναν αιώνα.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099