ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ποδόσφαιρο 2000-2001 home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας skotro
Αποστολή 13/12/2000 9:58:59 μμ
Τίτλος Υπάρχει διαφορά κλάσης
Κείμενο Δυστυχώς δε συμμερίζομαι απόλυτα την άποψη του κειμένου εισαγωγής του θέματος. Για ακόμη μια φορά 3-4 ομάδες έχουν τεράστια διαφορά κλάσης με τις υπόλοιπες. Φαίνεται έτσι το πόσο επιτακτικό είναι να προχωρήσει η ομοσπονδία σε περαιτέρω μείωση των ομάδων της εθνικής κατηγορίας.

Επιπλέον αν πάρει κανείς τις 4 ας πούμε μεγαλύτερες ομάδες μία προς μία θα δει ότι υπάρχουν σοβαρά προβλήματα σε όλες:

1) Ο Ολυμπιακός, ξεκίνησε με προπονητή γειτονιάς ο οποίος κατάφερε να τον οδηγήσει σε απίστευτο αποκλεισμό από το champions league και τώρα ψάχνει να βρει το δρόμο του. Έχει βέβαια πολλούς ποδοσφαιριστές μεγάλης αξίας αλλά έχει σόβαρότατες ελείψεις σε αμυντικούς που να ξέρουν να παίξουν και λίγη μπάλα, όπως και σε θέματα οργάνωσης του παιχνιδιού. Στο ελληνικό πρωτάθλημα καθαρά λόγω ταλέντου των παιχτών της επίθεσης και του κέντρου του έχει την ικανότητα να κρύβει αυτά τα προβλήματα αλλά στην Ευρώπη δεν αρκεί το ταλέντο και τα λάθη πληρώνονται. Για τον ελληνικό χώρο έχει σημαντική διαφορά από του υπόλοιπους σε ποιότητα παιχτών και δύσκολα θα απειληθεί και στο φετινό πρωτάθλημα.

2) Ο Παναθηναϊκός έχει αντίθετα συμπαγή αμυντική γραμμή και οι περισσότεροι παίχτες του μαρκάρουν σε όλο το γήπεδο αλλά από την άλλη δε διαθέτει λύσεις στο κέντρο και την επίθεση σε ό,τι αφορά τη δημιουργία παιχνιδιού. Αποτέλεσμα είναι να στραβοπατάει σε φαινομενικά εύκολα παιχνίδια, να εμφανίζεται δυνατός σε δύσκολα εκτός έδρας παιχνίδια και γενικά να δυσκολεύεται να σκοράρει. Ο Προπονητής και οι υπάρχοντες παίχτες κάνουν ό,τι καλύτερο μπορούν αλλά πρέπει κι ο πρόεδρος να σκεφθεί έξυπνα και να επενδύσει. Δεν μπορείς να τα περιμένεις όλα από την τύχη και τον πατριωτισμό των παιχτών.

3) Η ΑΕΚ μετά και τις καλοκαιρινές μεταγραφές έχει αρκετές επιλογές σε ό,τι αφορά το έμψυχο δυναμικό αλλά παρουσιάζει αστάθεια και ανομοιωγένεια που την κάνει να μειωνεκτεί σημαντικά σε σχέση με τους δυο προηγούμενους. Δύσκολα θα πάρει θέση καλύτερη από την τρίτη. Ευθύνη για την κατάσταση αυτή φέρει πρώτος ο προπονητής, ο οποίος δεν έχει επιτύχει να στήσει ένα αξιόπιστο σύστημα ανάπτυξης, η διοίκηση που συχνά είναι δραματικά απούσα αλλά και οι παίχτες, οι οποίοι σε πολλούς αγώνες είτε αδιαφορούν είτε αθλούνται λες και παίζουν σε ερασιτεχνικό σωματείο.

4) Ο ΠΑΟΚ έκανε ένα νέο ξεκίνημα με τον Μπάγεβιτς και τις μεταγραφές των τελευταίων μηνών, αλλά ... κανείς δεν ξέρει αν θα υπάρχει συνέχεια. Οι παίχτες είναι απλήρωτοι εδώ και μήνες και κανείς δεν ξέρει πόσο σύντομα θα ξεπεραστούν τα διοικητικά προβλήματα. Σίγουρα απέχει σημαντικά από τις υπόλοιπες ομάδες (πέραν των τριών που ανέφερα πιο πάνω) αλλά δεδομένων και των συνθηκών δεν είναι ακόμη έτοιμη να απειλήσει ΟΣΦΠ, ΠΑΟ ή ΑΕΚ.

Αν κανείς κοιτάξει πιο κάτω... χάος. ΑΡΗΣ και Ηρακλής πάνω κάτω συνέχεια, ΟΦΗ πάει για φούντο... και οι υπόλοιποι ούτε να το συζητάς.

Με λίγα λόγια και πάλι το πρωτάθλημα θα είναι μάλλον υπόθεση 2 το πολύ 3 ομαδων, ενώ οι χαμένοι θα πάρουν τις υπόλοιπες ευρωπαϊκές θέσεις. Πρέπει σταδιακά ο αριθμός των ομάδων να πέσει σε αριθμό της τάξεως του 10 έως 12 το ανώτερο.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099