ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Χαβαλές
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Οδηγίες προς ναυτιλλομένους 21/2/2002

Ατυχήματα συμβαίνουν πολλά, η ρίψη χυμού είναι όμως ένα... Ένα και ιδιαίτερο, όταν βρίσκεσαι σε κοινόχρηστο χώρο και ειδικά. Στον χώρο της δουλειάς. Ξέρετε, πολλοί συνάδελφοι, πολλά στόματα, πολλά κουτσομπολιά, πολλά γέλια. Ήρθε η ώρα να φτιάξεις τον καφέ σου, να βάλεις χυμό στο ποτήρι σου, να αρχίσεις να δουλεύεις. Μπορεί βρε αδερφέ να κορακιάσεις, οπότε να μη κάθεσαι και να σηκώνεσαι κάθε λίγο και λιγάκι. Κατά αυτόν τον τρόπο λειτούργησα σήμερα και εγώ.

Η γνωστή διαδικασία, ποτήρι-χυμός-γραφείο. Υπολόγισα τον ξενοδόχο; Όοοοοοοοοοχι. Μια μόνο απότομη κίνηση χρειάστηκε και spliaaaaaaaaf glouk mpoum mpim stoup flouuuuuuuuuuuuuuur έριξα τον χυμοοοό.
Μονομιάς αρχίζουν να τρέχουν όλα τα ζουμιά! Ένα κρύο υγρό απλώνεται παντού! Στο γραφείο, στο πληκτρολόγιο, στα χαρτιά, στο τηλέφωνο, μα η μεγάλη ψυχρολουσία έρχεται κατά πάνω σου…! Άααααα βράχηκα. Ο χυμός κατεβαίνει στο παντελόνι αργά-αργά και βασανιστικά. Εσύ μένεις στήλη άλατος, με ανοιχτό το στόμα. Μια γλυκιά μυρωδιά απλώνεται στον χώρο. Δεν είναι το αποσμητικό πάπιας τριακτιβ, είναι Amita τροπικά φρούτα, με μπανάνα ανανά, μάνγκο και συντηρητικά. Να εδώ πιο κάτω καταγράφω αντιδράσεις – ενέργειες για γρήγορη αντιμετώπιση σε αντίστοιχη περίπτωση:

1. Μην πανικοβάλλεστε. Βγάλτε μια τσιριχτή φωνή να εκτονωθείτε. Πρώτη σας κίνηση είναι να βρείτε ένα οποιοδήποτε χαρτί, ρολό ή στην απλούστερη περίπτωση μια χαρτοπετσέτα για να απορροφήσει τα πολλά υγρά

2. Μην πολυκουνιέστε, προς Θεού! Το υγρό, απλώνετε έτσι γρήγορα. Μια ή δύο απότομες κινήσεις είναι αρκετές.

3. Το τηλέφωνο! Αμέσως το τηλέφωνο! Όλο και κάποιος συνάδελφος/ισσα θα συντρέξει για να βοηθήσει.

4. Ζητήστε του/της την σφουγγαρίστρα. Λογικά το πάτωμα έχει πλημμυρίσει και σταματήστε να πατάτε πέρα δώθε! Τα κάνετε χειρότερα!

5. Τώρα πια το 1ο σοκ έχει περάσει. Το εκάστοτε παντελόνι είναι μούσκεμα. Φαίνεστε σαν κατουρημένος/η. Το ξέρω η αλήθεια είναι πικρή. Το ίδιο και τα πικρόχολα σχόλια του περίγυρου!

6. Καιρός για ηρεμία, ένα χαμόγελο δεν βλάπτει. Στο κάτω-κάτω δεν ήρθε και η καταστροφή!

7. Αναζητάς ένα σεσουάρ. Το ξέρω είναι απίθανο έως ακατόρθωτο, αλλά κάνε μια προσπάθεια, όλο και καμία κοπέλα θα θέλει να στεγνώσει τα μαλλιά της. Αν όχι, γιατί το έχουμε το μυαλό. Τι; Τι ζητάμε; Ένα υποκατάστατο. Αααααχ τυχεροί αυτοί που βρίσκονται κοντά σε τεχνικό τμήμα. 100% υπάρχει ένα Blower variable speed . Αυτό. Αυτό είναι η σωτήρια λύση. Λίγο θορυβώδες, αλλά εκείνη την ώρα ποιος θα κοιτάζει τι και πως κάνει φασαρία; Αν δεν είσαι τόοοσο τυχερός πια, αφήνεσαι έρμαιο της μοίρας... Σηκώνεις τα χέρια ψηλά, από κει και πέρα αναλαμβάνει η επιστήμη (καθαριστήριο – στεγνωτήριο "η καλή πρέσα").

8. Αν και επικρατεί μια ένταση μια σύγχυση... ‘’Γιατί να συμβαίνουν όλα τα ευτράπελα σε μένα’’; Είναι καιρός να επανέλθεις στη ρουτίνα. Αρχίζεις να νοιώθεις τώρα τη γαλήνη, μια δυο βαθιές αναπνοές θα βοηθήσουν την κατάσταση, έλα, έλα μαζί... breath in, breath out, breath in, breath out. Αααααα φιιιιιιίου αααααα φιιιιιιίου.

Όλα πέρασαν! Όλα ωραία, όλα ανθηρά. Ήταν μια μικρή περιπέτεια που έδωσε το "πικάντικό" της στην καθημερινότητα. Αλλά όπα όπα... Το βασικό το ξέχασα!

Ό,τι , μα ό,τι κι αν συμβεί, προς Θεού (είναι η περίπτωση που είσαι χριστιανός ορθόδοξος) δεν κάνεις καμιά, μα καμία κίνηση να βγάλεις το παντελόνι! «Κ Ι Ν Δ Υ Ν Ο Σ Θ Α Ν Α ΤΟ Σ»

kris & kris
Mikro kai Apaisio Peiraxtiri...!
Άλλα άρθρα της

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 4 σχόλια )

spiraz: χιιιχιιιχιχοχοχο!καλο κολυμπι ταρπ! (19/11/2002)
Dionysis: Μα βρε παλιονεροτσουλιθρα...Πινουμε χυμους στο γραφειο? Δεν πινουμε...Δεν θυμασαι περσι τις καλες εποχες απο τιν Ολλανδια? Fax ερχονταν,κοσμος περναγε....Τι τον ηθελες τον χυμο με το Parkinson? Ας προσεχες...
:-p (25/2/2002)
VASILIKI: Συμπληρωματική οδηγία προς ναυτιλλομένους:
Ρίξτε το φουσκωτό στην θάλασσα του αρωματικού χυμού, πιάστε το κουπί...και ένα...και δύοοοοοο.... άντε και καλά ταξίδια!!!! :-)))) (25/2/2002)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Χαβαλές
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099