ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM
Σχολιασμός Κειμένου Ημέρας home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM
Αποστολέας ttask
Αποστολή 12/1/2004 9:32:41 μμ
Τίτλος Σύντομη απάντηση
Κείμενο Ο λόγος που δεν καταλήγω πουθενά στο κείμενο νομίζω είναι προφανής: η ανυπαρξία σοβαρής επιλογής κόμματος άξιου να κυβερνήσει τη χώρα. Το θέμα δεν είναι αν θα γίνουν νωρίτερα ή αργότερα οι εκλογές. Το θέμα είναι αν η Κυβέρνηση απέκλειε ή όχι τις πρόωρες εκλογές και αν (για ακόμα μια φορά) ήταν αξιόπιστη ή όχι. Σαφώς και θα πάνε οι εκλογείς στις κάλπες και θα βρεθούν προ του μονίμου διλήμματος. Αυτό θα πρέπει να μας προβληματίσει ακόμα μια φορά για την λειτουργία του δημοκρατικού πολιτεύματος, για τη δυνατότητα ανάδειξης των πολιτικών και των κομμάτων, για την εξάρτιση των κομμάτων από οικονομικούς παράγοντες και για τον μονόδρομο που επιβάλλεται από τον δικομματισμό.
Χρήσιμο θα ήταν να διαβάσει κανείς την αναφορά του Ν. Ξυδάκη στην Καθημερινή της 11-1-2004, όπου παραλληλίζει το Δαχτυλίδι με την Εξουσία, όπου τα κυβερνητικά στελέχη ως άλλα Γκόλουμ αναφωνούν "My precious" και κάνουν οτιδήποτε μέσα στη σχιζοφρενική επιθυμία τους για την Εξουσία και τελικά ο Κυρίαρχος Λαός, με την ευστροφία, το κριτικό πνεύμα και την πολιτική οξύτητα των Ορκ θα προσέλθει στις κάλπες για να εκλέξει το αυτονόητο.
Δεν θα σχολιάσω τις αναφορές στο ποδόσφαιρο, πιστεύοντας ότι η πολιτική είναι υπεράνω ψυχολογίας και προετοιμασίας για νίκη ή ήττα. Η ψήφος θα έπρεπε να είναι αποτέλεσμα νηφάλιας και συνετής επιλογής, βάσει κριτιρίων, πολιτικών θέσεων και προοπτικών για τη χώρα και όχι αποτέλεσμα επικοινωνιακών τεχνασμάτων, δημαγωγικών δημοσκοπήσεων, λόγων κενών περιεχομένου και οικογενειακών ονομάτων. Δυστυχώς για άλλη μια φορά θα υπάρχουν εκείνοι που θα πανηγυρίζουν για τη μεγάλη νίκη, εκείνοι που θα πικραθούν από την απροσδόκητη ήττα και εκείνοι οι οποίοι εδώ και πολλά χρόνια είναι πικραμένοι από την ποιότητα και την κατάντια του αγώνα και των συνθηκών υπό τους οποίους αυτός διεξάγεται.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099