ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Σκέψεις
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Τώρα που βρήκαμε παπά... 28/11/2001

Επέκταση λέει του πολέμου μεταξύ των πολιτισμένων και των τρομοκρατών. Πάμε λοιπόν ολοταχώς για τις νέες σταυροφορίες. Ανάμεσα στα πολιτισμένα κράτη που πρώτα χαιρέτησαν την ανακοίνωση του Μπους για πιθανή επίθεση στο Ιράκ οι, βραβευμένες με Νόμπελ ειρήνης και δημοκρατίας, κυβερνήσεις της Τουρκίας και της Ρωσίας. Δηλαδή μιλάμε για πολύ επίπεδο πολιτισμού. Η χούντα της Τουρκίας, που πρόσφατα έβαλε φυλακή διαδηλωτές κατά του πολέμου και η μαφία της Ρωσίας, που βλέπει λεφτά και τρέχει, συμφώνησαν με τον πολιτισμένο, που αρνείται την ανακωχή κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων που γίνονται στη χώρα του, να επιτεθούν στους άπιστους γιατί έχουν πολλά ωραία βουνά για βομβαρδισμούς.

Ο πρώην επικεφαλής των επιθεωρητών του Οργανισμού Ηνωμένων Εγκληματιών για το οπλοστάσιο του Ιράκ έσπευσε να συμφωνήσει ζητώντας μάλιστα από τον Μπους να κάνει ακόμα πιο σαφείς τις απειλές του προς τον Σαντάμ γιατί είναι σίγουρος ότι έχει όπλα μαζικής καταστροφής. Να βγει δηλαδή να πει ότι αφού επιμένουν οι Ιρακινοί να μη πεθαίνουν με ικανοποιητικούς ρυθμούς λόγω του εμπάργκο θα αρχίσουμε να τους βομβαρδίζουμε κιόλας. Ο πρώην διευθυντής του πρώην επικεφαλή, άλλος βραβευμένος με Νόμπελ ειρήνης (στ' αλήθεια αυτός γιατί οι μεγαλύτερες ειρωνίες είναι πραγματικότητα) Κόφι Άναν αγνοείται και καλά κάνει γιατί έτσι πήρε το Νόμπελ άρα εύκολα συμπεραίνει κανείς ότι καλά τα πάει. Θα πάει όπου να 'ναι στο Αφγανιστάν να δεί πως τέλειωσε το έργο και να το παίξει Ερυθρός Σταυρός με τα λεφτά που πληρώνουν όλα τα κράτη εκτός των πολιτισμένων ΗΠΑ, Ιράκ κοκ.

Υπέρ των επιθέσεων κατά της τρομοκρατίας είναι και οι λαοί των πολιτισμένων κρατών σύμφωνα με παγκόσμια γκάλοπ. Εκτός των ΗΠΑ, συντριπτικές πλειοψηφίες υπέρ των επιχειρήσεων αρετής, αετών και λοιπών αερολογιών δίνουν το φημισμένο για τις ενέργειες του προς έναν ειρηνικό κόσμο Ισραήλ και η, εκπαιδευμένη από τους πρωτοστάτες αγωνιστές για ένα καλύτερο μέλλον Βρεταννούς, Ινδία. Έκρηξη πολιτισμού κατά της τρομοκρατίας.

Έτσι λοιπόν τώρα που πήραν φόρα οι πολιτισμένοι δε σταματούν πουθενά και οι υπόλοιποι γινόμαστε θεατές μίας νέας συγκλονιστικής καμπής της ιστορίας. Που εμένα μου μοιάζει για ακόμα μία επιβεβαίωση του ρητού που λέει ότι η ιστορία επαναλαμβάνεται. Σε όποιον λοιπόν δεν αρέσει και αντιστέκεται στον ισχυρότερο πολιτισμό η απάντηση είναι πολεμική. Θα κατακτηθεί και θα αφομοιωθεί. Αυτό άλλωστε δεν είναι και ένα από τα κύρια χαρακτηριστικά της ανθρώπινης φυλής; Όλοι οι λαοί αναπτύσσουν πολιτισμό και αποβλέπουν στην εξύψωση του ανθρώπινου πνέυματος αλλά στο τέλος τα βάζουν όλα στην άκρη και ο νικητής καθορίζεται με τα όπλα. Τουλάχιστον μία θετική εξέλιξη είναι ότι σε κάποιους λαούς όσοι αντιτίθενται σε αυτού του είδους τις τακτικές δεν φιμώνονται, φυλακίζονται ή εκτελούνται.

Νάσος Δροσόπουλος
ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗ/ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΕΣ
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 4 σχόλια )

skotro: Νάσο συγχαρητήρια για το άρθρο σου. Η απορία μόνο που παραμένει για εμένα είναι πού θα πάει αυτό και μέχρι πότε θα συνεχιστεί το θέατρο του παραλόγου. Η Κίνα ως ανερχόμενη δύναμη ίσως να μπορέσει κάποια στιγμή να φρενάρει λιγάκι τη μανία των Αμερικάνων. Ίσως. (30/11/2001)
IRINI24: Άραγε οι απλοί αμερικανοί πολίτες, που τάσσονταν υπέρ των επιθέσεων κατά του Αφγανιστάν, κοιμούνται πιό ήσυχα τώρα; Ή μήπως τρέμουν ακόμα περισσότερο εν όψει Χριστουγέννων (μην ρίξουν τρομοκράτες το έλκυθρο του Αη Βασίλη....)
Αλίμονο...(που έλεγε και ο παππούς μου) (29/11/2001)
ttask: Εμπρός για νέες σταυροφορίες! Όλοι μαζί να τσακίσουμε τους άπιστους, τους φτωχούς και τους ανάξιους αυτού του κόσμου για να βελτιωθούν τα οικονομικά και τα στατιστικά στοιχεία. Ευκαιρία να ανανεώσουμε το οπλοστάσιό μας. Ευκαιρία μέσα στην αναμπουμπούλα να ξεπαστρέψουμε μερικούς λαούς που μας μπαίνουν στο μάτι και αμφισβητούν την παντοδυναμία μας. Όσοι μας στηρίξουν θα ανταμειφθούν πλουσιοπάροχα. Έλα κι εσύ στην παρέα μας, ο θείος Σαμ σε χρειάζεται! Πέστα ρε Νάσο. (29/11/2001)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099