ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Σκέψεις
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Η κοροϊδία συνεχίζεται... 17/3/2003

Παρακολουθούμε στις τηλεοράσεις, διαβάζουμε στις εφημερίδες, σερφάρουμε στο ίντερνετ, παντού η ίδια ιστορία, το ίδιο μετέωρο πείσμα, ο ίδιος φόβος. Ο εκλεγείς με μειοψηφία στη χώρα του κ. Μπους έχει αποφασίσει εδώ και καιρό να προβεί σε (έναν ακόμα) πόλεμο προκειμένου να εδραιώσει την οικονομική και πολιτική του κυριαρχία στον πλανήτη γράφοντας εις τα παλιότερα των υποδημάτων του διεθνή κοινή γνώμη, διεθνώς αναγνωρισμένους φορείς και οργανισμούς.

Ο πόλεμος, τελικά, δεν θα γίνει -μόνο- στο Ιράκ. Γίνεται καθημερινά σε όλα τα ΜΜΕ, στις λαϊκές αγορές, στη δουλειά μας, στα Χρηματιστήρια όλου του κόσμου. Με μάσκα "κυνηγού της διεθνούς τρομοκρατίας" οι Η.Π.Α. (Ηνωμένοι Πετρελαιοπαραγωγοί της Αμερικής), παρέα με τα γνωστά τσιράκια ανά την Ευρώπη, πρόκειται όχι να εγκαθιδρύσουν τη δημοκρατία σε μία χώρα με βαρύ, όντως, ποινικό μητρώο, αλλά να ορίσουν για μία ακόμα φορά τους κανόνες του παιχνιδιού στη διεθνή σκακιέρα.

Η Ελλάδα, ως προεδρεύουσα τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο της διασπασμένης στο θέμα Ε.Ε., δυστυχώς δεν μπορεί να κάνει τίποτα άλλο πέρα από διπλωματικές κινήσεις με προδιαγεγγραμμένο αποτέλεσμα. Η σε βαθμό βλακείας απάθεια της -μοναδικής- υπερδύναμης μπρος στίς διεθνείς κοινητοποιήσεις δυστυχώς υποδεικνύει τον τροχό της αμάξης που αποτελεί η πλειοψηφία του πολιτισμένου κόσμου.

Μικρές καθαρά "αμερικάνικες" κινήσεις του τύπου <<αλλάζουμε την ονομασία των "french fries" σε "freedom fries" εις ένδειξη διαμαρτυρίας στους ανένδοτους Γάλλους (!!!!)>> πολύ φοβάμαι πως αποτελούν μόνο την αρχή μίας παγκόσμιας απαξίωσης αξιών και αρχών που ίσα ίσα ξεχωρίζουν τον άνθρωπο από τη συμπαθή συνομωταξία των αμοιβάδων. Ζήτω η ελευθερία!...

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
’λλα άρθρα του

Σχολιασμός ’ρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 5 σχόλια )

ttask: Ζήτω! (21/3/2003)
ΤΖΙΜΥ: Θα διαφωνήσω με το ό,τι δεν έχουμε πετρέλαιο και γι'αυτό δεν μας ισοπέδωσαν ακόμα οι ΗΠΑ. Στη Βορειοδυτική Θάσο υπάρχουν τεράστια κοιτάσματα πετρελαίου όπως και αλλού υπάρχουν σημαντικά κοιτάσματα χρυσού και χρωμίου. Οι ΗΠΑ δεν μας αφήνουν να τα εκμεταλλευτούμε, διότι πρέπει και αυτές να έχουν αποθέματα όταν θα ξεζουμίζουν το πετρέλαιο του Περσικού. Απλά τώρα η κυβέρνηση μετα τα Ίμια έχει κατεβάσει γλώσσα και σώβρακα και δυστυχώς σε λίγο δεν θα μας μείνει καθόλου αξιοπρέπεια και υπερηφάνεια. Έτσι όμως και αλλιώς καλά τους έκανε ο Μπίν Λάντεν. Αυτοί τόσο κόσμο σκοτώσαν σε Γιουγκοσλαβία, Σομαλία, Αφγανιστάν κτλ. Θα λυπηθούμε για 6000 Αμερικάνους; (20/3/2003)
Kostakis: Ερώτηση κρίσεως που άκουσα σε ραδιοφωνική εκπόμπή σήμερα το πρωί, καλά μου παιδάκια : ο λεγόμενος "’ξονας του κακού" αποτελείτο από 3 χώρες στην αρχική του μορφή (τώρα θα εχει φτάσει τις n-3 (το 3 αποτελείται από Η.Π.Α., Βρετανία και Ισραήλ). Θα θέλατε μήπως να μου υπενθυμίσετε ποια ήταν η τρίτη; για βοήθεια σας λέω ότι οι δύο πρώτες ήταν το Αφγανιστάν και το Ιράκ. Αν θυμηθείτε την τρίτη, μήπως μπορείτε να μου πείτε και τι θα γίνει σε περίπτωση που υπάρξει απόπειρα ομοίας αντιμετώπισης; ο/η απαντήσας/σασα κερδίζει μία παραδοσιακή απωανατολίτικη στολή...χαχαχαχα
Απλά ανησυχείτε... τα χειρότερα δυστυχώς δεν τα έουμε δει ακόμα.

kostakis (20/3/2003)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός ’ρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Σκέψεις
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099