ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
Editorials
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Τι ώρα πήγε; 4/12/2001

Γράφοντας το πρώτο χειμωνιάτικο editorial μόνο όμορφες σκέψεις επιτρέπω στον εαυτό μου να ενοχλήσουν το ένα χρόνο 'σοφότερο' μυαλό μου. Οι χριστουγεννιάτικες μέρες του πρώτου έτους του 21ου αιώνα θα περάσουν γρήγορα και δεν θέλω ο φετινός απολογισμός να γεμίσει «γιατί» και «πώς» αλλά «έτσι θα γίνει» και «πάμε λίγο πιο πέρα». Επιτρέψτε μου λοιπόν από το βήμα αυτό του ΝΥΓΜΑτος – το οποίο παρεμπιπτόντως στις 24 Νοεμβρίου έκλεισε 7 χρόνια ζωής (!) – να μοιραστώ μαζί σας σκέψεις μου και ευχές για το αύριο και να αφήσουμε λίγο το κριτικό μας μάτι να ξεκουραστεί, όσο και αν η πραγματικότητα πολλές φορές φαντάζει αδιόρθωτα απαισιόδοξη...

Η δεύτερη παράγραφος πάντα ήταν ένα από τα αδύνατα σημεία μου. Σχεδόν πάντα ξέρω πώς να ξεκινήσω αυτό που θέλω να γράψω, ξέρω πού περίπου θα καταλήξω, τι θέλω να αφήσω να αιωρείται στο τέλος. Αυτή η ρημάδα η δεύτερη παράγραφος είναι όμως πάντα το «δύσκολο πέρασμα»! Κάπως έτσι φαντάζομαι είναι και οι περισσότερες στιγμές μας στη ζωή. Ξέρεις πώς να αρχίσεις, τι θέλεις να πετύχεις και μόλις το αποφασίσεις ξεκινάς τη δική σου πορεία με πίστη και αφοσίωση. Μόλις μπεις όμως στο χορό αρχίζουν τα δύσκολα.

Τότε είναι που πρέπει να χαμογελάσεις με νόημα στον εαυτό σου και να μην κοιτάξεις πίσω. Να ξεχάσεις σοβαροφάνειες, αγκυλώσεις, πρέπει, να φωνάξεις με τον μοναδικό σου τρόπο «είμαι κι εγώ εδώ και μπορώ». Κάπως έτσι πριν επτά χρόνια μια παρέα ηλεκτρολόγων ξέδωσε εκδίδοντας ένα φοιτητικό έντυπο. Κάπως έτσι και σήμερα (και αύριο!) η ίδια πάνω κάτω παρέα συνεχίζει να αφιερώνει χρόνο και κόπο στο - άυλο, πλέον – ΝΥΓΜΑ φιλοδοξώντας να ενισχύσει μία έννοια που στην εποχή μας αλλοιώνεται συνεχώς, την επικοινωνία.

Σε καιρό λοιπόν που το «κοντά» είναι ύποπτο, το «δίπλα» φοβίζει, το «μαζί» δυσαρεστεί, ζητώ από τον Άγιο Βασίλη να φέρει τους ανθρώπους λίγο πιο κοντά, να εμφυσήσει σε χώρες γειτονικές πνεύμα ειρήνης και συνεργασίας, να ενώσει τις όποιες υγιείς δυνάμεις προς την αντιμετώπιση των κοινών προβλημάτων και προς την ανάπτυξη για το όφελος όλων. Ευχές θα πείτε, και στο κάτω κάτω Άη Βασίλης δεν υπάρχει. Ίσως, θα απαντήσω. Αν τον βαφτίσουμε «ελπίδα» μήπως το ξανασκεφτείτε;...

Γιώργος Μπενέκος
ΜΗΧΑΝΙΚΟΣ (Ηλ. Μηχ.& Μηχ. Υπολ. ΕΜΠ)
Άλλα άρθρα του

Σχολιασμός Άρθρου
( έχουν καταχωρηθεί ήδη 6 σχόλια )

minaggizete: Γιώργο σκοπεύεις κάθε 2 μέρες να συμπληρώνεις παραγράφους εδώ μέσα?τότε σε προειδοποιώ ότι εγώ και η Βασιλική θα συνεχίζουμε να σχολιάζουμε!!!Πάντως εύχομαι και εγώ αυτή τη φορά με το που θα σβήσουν τα φώτα στο 11:59:59 και θα ανάψουν στο 00:00:01 του έτους 2002 αυτός ο Αη Βασίλης αυτή η ελπίδα να γίνουν πραγματικότητα όσο είναι αυτό δυνατό!!!!μία μόνο λέξη..."ΜΑΚΑΡΙ"!!! (6/12/2001)
VASILIKI: ..ακόμα και οι ευχές κρύβουν μια δύναμη... ίσως αν τις ενώσουμε γίνουν αληθινές.... και γιατί όχι; εγώ ήδη βλέπω τον κόκκινο σκούφο του Αη-Βασίλη να ανεμίζει εκεί ψηλά... (τον βλέπετε και εσείς; κάνει τις δοκιμαστικές του διαδρομές)....
(Ο Αη-Βασίλης μου επέτρεψε να κάνω και δεύτερο σχόλιο αφού οι τελευταίοι παράγραφοι του Γιώργου δεν είχαν ακόμα ολοκληρωθεί λόγω Τ.Π. όταν έκανα το πρώτο)..... :-))))))) (5/12/2001)
minaggizete: Χρονια πολλά στο Νύγμα και να τα εκατοστήσει!Εδώ πάει για σχόλιο εκείνο το ποιηματάκι-ύμνος στο Νύγμα αλλά από τη στιγμή που σας το έστειλα δεν κράτησα αντίγραφο...δεν πειράζει....στην επόμενη επταετία!!! (5/12/2001)
[εισαγωγή σχολίου] [περισσότερα σχόλια...]
 printer friendly version  -  στείλτε τη σελίδα με e-mail ]

Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο
Αναζήτηση 'Αρθρων
Σχολιασμός Άρθρου
Περιοδικό
   Editorials
   Sex
   Αθλητισμός
   Ακαδημαϊκά
   Αποκρυφισμός
   Αυτοκίνητο 2001
   Βία
   Γλώσσα
   Δραστηριότητες
   Εδώ Πολυτεχνείο (;)
   Εθνικά Θέματα
   Εικόνες
   Εκπαίδευση
   ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
   Ενημερωτικά
   Επιστημ. φαντασία
   Έρευνα στο ΕΜΠ
   Ιστορίες
   Καθημερινότητα
   Κοινωνία
   Μ.Μ.Ε.
   Μόδα
   Παιδεία
   Ποιήματα
   Πολιτική
   Προσωπικά
   Σκέψεις
   Σκίτσα
   Τέλος εντύπου
   Τέχνες
   Τεχνολογία-Επιστήμες
   Φοιτ. Εκλογές `96
   Φοιτ. Εκλογές '95
   Χαβαλές
   Χαβαλές '96
   Χριστούγεννα '96
   Ψυχαγωγία
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι
Editorials
Προηγούμενο Επόμενο

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099