ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Το αδιέξοδο των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων της 20/7/2002.
Δράστης: Σεραφείμ Κοτρώτσος (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


skotro: Είναι κάπως άκομψο να γράφει κανείς σχόλιο στο δικό του άρθρο. Για το λόγο αυτό δε θα πω τίποτε εδώ σχετικώς με όσα γράφτηκαν παρακάτω, παρά μεταφέρω τη συζήτηση και πάλι στο forum από όπου και ξεκίνησε. (12/8/2002)
skrem: Φίλε skotro, όλα καλά, αλλά οι ΕΔ είναι καθρέφτης της κοινωνίας: όπως π.χ. το πρόβλημα "φοροδιαφυγή" δεν είναι αφηρημένη κατάσταση, αλλά εγώ που φοροδιαφεύγω, εσύ που φοροδιαφεύγεις, κ.ο.κ., έτσι π.χ. και η κατασπατάληση ανθρώπινων πόρων δεν προέκυψε από μόνη της, αλλά από το βύσμα που έβαλαν όλοι (μεταξύ των οποίων και εσύ) για να βρεθούν σε μια θέση γραφείου, αδειάζοντας τις μάχιμες μονάδες από κόσμο...

Και μια μικρή συνεισφορά στη συζήτηση, αντιγραφή από την Καθημερινή της 8 Αυγ. (12/8/2002)
ttask: Έρχονται οι ΕΠ.ΟΠ και θα δείτε πράγματα και θάματα! Ο μέσος ΕΠ.ΟΠ. έχει τελειώσει το Γυμνάσιο, είναι γύρω στα 20 και μοναδική του φιλοδοξία είναι να βάλει αεροτομή και μπουρί στο 16βάλβιδο Punto GT! Σε ό,τι αφορά τα όσα γράφεις θα συμφωνήσω και επιφυλάσσομαι να γράψω κι εγώ τη γνώμη μου.
Πάντως η εισαγωγή σου περί βυσμάτων με βρίσκει αντίθετο. Και μόνο το γεγονός ότι η θητεία παραμεθωρίου για το Ναυτικό είναι κατά πολύ μεγάλο ποσοστό η Σαλαμίνα (εκτός από μερικούς ξεχασμένους σε φρεγάτες), της αεροπορίας η Λάρισα, ενώ του Στρατού ο Έβρος και τα "μαύρα" νησία (ΛάθοςΗτανΜάναΝαΟρκιστώΣτρατιώτης) είναι ενδεικτικό του πόσο καλά μπορεί να περάσει κανείς. Εδώ στο Στρατό για αθλήτικά παπούτσια δίνουν ελβιέλες του 50 και στην Αεροπορία Adidas Stan Smith! Mην τρελαθούμε κι από πάνω! (3/8/2002)
magrini: Δεν νομίζω ότι θα μπορούσες να τα πείς καλύτερα. Αντί να εκπαιδεύουν τους πολίτες για μία τυχόν κρίση (μακάρι ποτέ να μην συμβεί) κάνουν το σύνολο των νέων να μισήσουν ή στην καλύτερη περίπτωση να αδιαφορούν για την θητεία τους και τον στρατό γενικά. Αντί να πάρουμε σαν παράδειγμα χώρες οι οποίες ενώ εδώ και αιώνες δεν αντιμετωπίζουν απειλές (π.χ. Ελβετία) διατηρούν ουσιαστικές ένοπλες δυνάμεις και οι πολίτες τους δεν το βλεπουν σαν αγγαρεία και χάσιμο χρόνου.

Ελπίζω κάποτε να βρεθεί κάποιος που θα αγαπήσει αυτή την χώρα και όχι την καρέκλα του. (είμαι αιώνιος αισιόδοξος) (24/7/2002)
DeNnNiS: Δε νομίζω ότι υπάρχει σημείο που θα διαφωνήσω μαζί σου. Έχοντας πάει και εγώ στρατό έχω νοιώσει καλά στο πετσί όλα όσα γράφεις. Τώρα για το αν πρόκειται ποτέ να γίνει κάτι χλωμό το βλέπω... μήπως να τον ιδιωτικοποιούσαμε; (22/7/2002)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099