ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Ελληνοτουρκικές Σχέσεις home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Doukas
Αποστολή 20/8/2002 10:30:38 μμ
Τίτλος Περι Λαϊκής Δεξιάς και άλλων τινών
Κείμενο Αγαπητέ «Λαϊκή Δεξιά». Κατ’ αρχήν να ξεκαθαρίσω σε σένα και σε όλους ότι δεν έχω τίποτα προσωπικό ούτε με άτομα ούτε με «χώρους». Από τη μία το βρίσκω τουλάχιστον ενοχλητικό μια συζήτηση για ένα τόσο σημαντικό θέμα να ξεπέφτει σε προσωπικό επίπεδο (αν και ομολογώ ότι παρασύρθηκα κι εγώ μία φορά) και από την άλλη, ταπεινή μου άποψη είναι ότι η κατάσταση των εθνικών μας θεμάτων είναι διαπαραταξιακό «επίτευγμα».
Τώρα σχετικά με την ειρωνεία μου ως προς το nickname σου. Το Λαϊκό Κόμμα που λες αν δεν κάνω λάθος ήταν το (ψιλοαντιβενιζελικό) κόμμα του Παπαναστασίου και ήταν το κόμμα στο οποίο πρωτοεμφανίστηκε ο Καραμανλής ο πρεσβύτερος. Όπως και να το κάνουμε άλλο «Λαϊκό Κόμμα» και άλλο «Λαϊκή Δεξιά». Δεν διεκδικώ τον τίτλο του γνώστη πολιτικής ιστορίας (ή ιστορίας εν γένει) αλλά έχω την εντύπωση ότι ο ρόλος της Δεξιάς είναι να εξυπηρετήσει τα συμφέροντα πρωτίστως της άρχουσας τάξης, γι’ αυτό και το «Λαϊκή Δεξιά» μου φαίνεται κάπως οξύμωρο. Εκτός αν όταν λες «Δεξιά» θέλεις να δώσεις βάρος στην υποτιθέμενη «Πατριωτική» διάσταση της λέξης. Αν ναι θα μου επιτρέψεις να διαφωνήσω κάθετα. Η διάκριση Αριστεράς – Δεξιάς (τουλάχιστον έτσι όπως την αντιλαμβάνομαι εγώ) δεν ισοδυναμεί με Πατριδοκάπηλοι – Πατριώτες. Έχει να κάνει, κατά βάση, με τον τρόπο διακυβέρνησης ως προς τον έλεγχο των μέσων παραγωγής. Πόσο πατριωτικό είναι το σημερινό (αναμφισβήτητα Δεξιό) ΠΑΣΟΚ τη στιγμή που το πιο πατριωτικό κόμμα στη Βουλή είναι το ΚΚΕ;!!!
Όσον αφορά το «στίγμα» που ήθελες να δώσεις μιλώντας για αλύτρωτες πατρίδες… Αυτή τη στιγμή ο ελληνισμός έχει άλλα απείρως σημαντικότερα προβλήματα που έχουν να κάνουν με την άμεση επιβίωσή του. Η σύγχρονη ελληνική κουλτούρα (να φύγουμε) εξαντλείται στην φέτα, το κοκορέτσι και το «αμύνεσθαι περί πάρτης», η ύπαιθρος ερημώνει, η ελληνική γλώσσα πάι peripato, κι εγώ ο μαλάκας σφάζω το παιδί μου. Αντί να κοιτάμε την Σμύρνη, το Αϊβαλί, και την Αλικαρνασσό (που σήμερα έχουν τόσους Έλληνες όσους και εξωγήινους) καλύτερα να προβληματιστούμε για τα ξερονήσια του Αιγαίου και τα χωριά της Ηπείρου που σε λίγο θα έχουν τόσους Έλληνες όσους και η Σμύρνη, το Αϊβαλί, και η Αλικαρνασσός.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Λαϊκή Δεξιά Φίλε Δούκα 23/8/2002 9:40:24 μμ
. Kostakis ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ!!! 21/8/2002 10:29:08 πμ
. . Doukas Γ...εννάτε γιατί χανόμαστε 22/8/2002 11:11:50 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099