ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Λαϊκή Δεξιά
Αποστολή 8/11/2003 5:21:28 μμ
Τίτλος Έλλειψη πλήρους ενημέρωσης
Κείμενο Έχεις κάνει κάποια λάθη στα γραφόμενά σου που πιθανόν να οφείλονται σε έλλειψη πλήρους ενημέρωσης ή ιστορικής γνώσης. Πάμε να τα δούμε?
1)Λες : "Αν τελικά η ΝΔ γινόταν κυβέρνηση τίποτα από αυτά που λές δεν θα έβγαινε στη φόρα παρά μόνο προεκλογικά πάλι για ευνόητους λόγους. Μα αγαπητέ μου, ποιος σου είπε ότι τα έβγαλε αυτά στη φόρα η ΝΔ? Τόγραψα κι εγώ, άλλωστε, ότι αυτά τα έβγαλε πρώτος ο Καρατζαφέρης και μετά από 1 χρόνο, με περισσότερα στοιχεία, ο Τριανταφυλλόπουλος. Αντιθέτως, ο Καραμανλής το ίδιο βράδυ μίλησε για "συναίνεση" και είπε ότι δε θα ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων, κάτι που έχει γίνει σε πολλές χώρες κατά καιρούς, ακόμα και για να μειωθεί ακόμα περισσότερο η διαφορά στις έδρες και στα ποσοστά.
Η ΝΔ έθεσε στη Βουλή το γενικότερο θέμα των παρανόμων ελληνοποιήσεων, ΥΣΤΕΡΑ ΑΠΟ ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΟ ΠΟΡΙΣΜΑ και ζήτησε εξεταστική των πραγμάτων επιτροπή, η οποία απορρίφθηκε λόγω της κυβερνητικής πλειοψηφίας. Άρα συμπεραίνουμε δύο πράγματα. Ότι το θέμα δεν το βγαλε η ΝΔ στην επιφάνεια, αλλά και ότι όταν υπήρξαν στοιχεία, για τα οποία αναρωτιέσαι, και μάλιστα στοιχεία από εισαγγελική έρευνα, το ΠΑΣΟΚ δεν τόλμησε να κάνει Εξεταστική Επιτροπή. Μήπως λοιπόν ταχεις μπερδέψει τα πράγματα?
2)Αναφέρθηκες στην ΕΡΕ και στο περίφημο με τα δέντρα. Επίτρεψέ μου, λοιπόν, να σε ενημερώσω ότι ο Γ. Παπανδρέου το κυνήγησε το θέμα και μετά τις εκλογές, κηρύσσοντας τον περίφημο "ανένδοτο αγώνα". Ξέρεις τι έγινε? Έγινε και τότε εισαγγελική έρευνα που κράτησε περίπου 3 μήνες. Το πόρισμα έλεγε ότι οι στοιχειοθετημένες περιπτώσεις παραβιάσεων ήταν 21, κάτι που σαφώς και δεν αλλοίωνε το εκλογικό αποτέλεσμα. Παρόλ' αυτά ο γέρος Καραμανλής, σε αντίθεση με το Σημίτη π.χ., δέχτηκε να γίνει και γνωμοδοτική, όπως λεγόταν τότε, επιτροπή, στην οποία συμμετείχαν βουλευτές και από την Ενωση Κέντρου και από την ΕΔΑ. Αποτέλεσμα : μια από τα ίδια.
Επίσης, για να μαθαίνουμε και λίγη ιστορία, ξέρεις πώς βγήκε η φράση με τα δέντρα? Είχε βρει η Ενωση Κέντρου, ότι ένας εγγεγραμμένος στους καταλόγους, είχε δηλώσει ως κατοικία μία περιοχή στην οποία, όπως ανεκάλυψαν, δεν υπήρχε κανένα σπίτι παρά μόνο δέντρα. Κάτι δηλαδή που σήμερα συμβαίνει πολύ συχνότερα κυρίως λόγω της μη επαρκούς ανανέωσης των στοιχείων των εκλογικών καταλόγων(μεταδημοτεύσεις, αλλαγές ενοριών,μεταναστεύσεις κλπ). Τέλος, θα ήθελα να σου υπενθυμίσω ότι την ταραγμένη περίοδο 64-67, πολλά στελέχη της Ενωσης Κέντρου που διαχώρισαν τις θέσεις τους από το Γ. Παπανδρέου, απογοητευμένοι από την σκανδαλώδη εύνοια που επέδειξε εκείνη την περίοδο στο γιόκα του (κάτι που παραδέχτηκε λίγο πριν πεθάνει) δήλωναν ότι τόσο "τα δέντρα", όσο και ο "ανένδοτος", ήταν μέρος της στρατηγικής του κόμματός τους που είχε εμπνευστεί ο Ανδρέας, προκειμένου να προκαλέσει πολιτική και πολιτειακή κρίση στην κυβέρνηση Καραμανλη. Δεν ήξεραν βέβαια τότε, ούτε που θα οδηγούσε αυτή η κρίση, ούτε ότι ο Ανδρέας, λίγα χρονια μετά θα ερχόταν σε ρήξη όχι μόνο με την Ενωση Κέντρου, αλλά και με τον ίδιο του τον πατέρα.
3)Αυτά περι πικραμένων πιστεύω ότι ρίχνουν το επίπεδο της συζήτησης ενώ γενικά σε βλέπω σοβαρό και με επιχειρήματα.Εγώ άλλωστε δεν είπα καν ότι είμαι ΝΔ ή ότι συμφωνώ απόλυτα μαζί της, ότι θελω να φύγει το ΠΑΣΟΚ είναι βέβαιο. Δεν τα συνεχίζω αν και θα μπορούσα να σου απαντήσω πολλά περί πίκρας. Μου εξηγείς όμως τι ακριβώς εννοείς με το "και μετά όταν είδαν ότι έχαναν το παιχνίδι άρχισαν τα παρατράγουδα (τι 'σαι συ ρε,πασόκος; -σου θυμίζει κάτι;)"?
Ειλικρινά δεν το κατάλαβα.
4) Η Δεξιά επί Καραμανλή δεν ήταν λαϊκή, αν γνωρίζεις ποια είναι η λαϊκή δεξιά. Ήταν "καραμανλική". Βλέπεις ο Καραμανλής, με τα καλά του και τα λάθη του, είχε τέτοιο ειδικό βάρος που χαρακτήρισε μια ολόκληρη παράταξη με το όνομά του και τις επιλογές του. Αυτό δε, υπήρξε και σημείο διαφωνίας πολλών ΟΝΝΕΔιτών κατά την περίοδο 74-77 που κατέληξε στην περίφημη "κίνηση της Βόλβης", αν έχεις ακουστά.
5) Για τους Βορειοηπειρώτες θα σου απαντήσω αύριο, γιατί δεν προλαβαίνω σήμερα, μόνο και μόνο για να μην αφήνονται σκόρπιες εντυπώσεις.
6) Τέλος, με τις δύο τελευταίες φράσεις σου συμφωνώ απόλυτα. Στην πολιτική όλα γίνονται και όλα είναι πιθανά. Και σαφώς ο καθένας κοιτάει πώς θα κρατήσει την εξουσία για περισσότερο καιρό.
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Αλέξης Κρίνοτας την Ιστορία 8/11/2003 11:22:49 μμ
. . Λαϊκή Δεξιά Φίλε Αλέξη 9/11/2003 8:00:42 μμ
. . . Λαϊκή Δεξιά Και για να μην ξεχνιόμαστε 9/11/2003 9:01:35 μμ
. . . . Αλέξης Ποιό ήταν το θέμα; 10/11/2003 1:03:37 πμ
. . . . . Λαϊκή Δεξιά Για να το κλείσουμε... 11/11/2003 2:56:11 μμ
. . . . . . Αλέξης ... 11/11/2003 6:12:36 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099