ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Kostakis
Αποστολή 14/11/2003 12:08:03 μμ
Τίτλος Αγαπητές δεσποινίδες,
Κείμενο καλή η ελευθερία λόγου και έκφρασης, δε διαφωνώ καθόλου, αλλά ακόμα καλύτερη καθίσταται όταν συνοδεύεται από επιχειρηματολογία επαρκή (την οποία διαθέτετε) και ικανότητες αφενός να ολοκληρώνετε τη σκέψη σας την κατάλληλη στιγμή χωρίς να ξεφεύγετε του κεντρικού θέματος, αφετέρου (και κυρίως απευθύνομαι σε σένα φίλη Μαριλένα) να διατηρείτε σταθερό το υψηλό επίπεδο του λόγου σας χωρίς προσωπικές αντιπαραθέσεις και προσβολές. Εν τούτοις, προσπερνώντας και αγνοώντας για το καλό της συζήτησης και της παρέας που έχουμε στο site αυτό, κάποιους χαρακτηρισμούς που εμμέσως απευθύνονται και σε μένα (εκφράσεις τύπου "μεσαιωνική κακομοιριά" και "κλάψτα Χαράλαμπε" δεν προάγουν το επίπεδο, το οποίο γνωρίζω ότι διαθέτεις, Μαριλένα μου), προχωρώ στο επί τούτου :
Αν κάποιος μέσα σε αυτό το site υποστήριξε την απόφαση του Ε.Ρ.Σ., αποκλειστικά και μόνο στη βάση ότι από κάπου πρέπει να ξεκινήσουν κάποια πράγματα (άλλο αν δε θα ξεκινήσουν), αυτός είμαι εγώ. Πραγματικά, έχω απομακρυνθεί εντελώς από την τηλεόραση, αηδιασμένος όχι μόνο από τα ομοφυλοφιλικά φιλιά και χάδια (σιγά το θέμα, ούτως ή άλλως δεν το είδα), αλλά και από τα γυμνά "καλλιτεχνικά" θέματα των δελτίων ειδήσεων (να ναι καλά η ΝΕΤ, ακόμα δεν έχει μπει στο κλίμα) και από τα κάθε λογής πρότυπα που υποσυνείδητα επιβάλλει η τέταρτη εξουσία : το γεγονός ότι έχουμε γεμίσει ανίκανους και ανοργασμικές, καλά μου παιδιά, οφείλεται κατά 200% (τόσο σίγουρος είμαι) στον τρόπο ζωής που μας ωθεί το κοινωνικό image, με το υψηλό επαγγελματικό status, την εργασιομανία, τον αποτυχημένο αισχρό σεξισμό, το "αφιλτράριστο" ιδεολογιών και κουλτούρας, την υπό διαπραγμάτευση συνείδηση... στο πλαίσιο αυτό, είναι εύκολο για τους ανά την Ελλάδα καναλάρχες και λοιπούς φωστήρες της κοινωνικής μας ζωής, να προωθήσουν ως θετική (ανεξαρτήτως του φυσιολογικού και ιατρικού του πράγματος, που αναφέρεις Μαριλένα, το οποίο αποδέχομαι) όχι μόνο την ομοφυλοφιλία, αλλά και τη λογική των εξωσυζυγικών σχέσεων (εντάξει, κι εγώ πιστεύω ότι δε μου ταιριάζει ένας μόνο άνθρωπος στη γη και ίσως μάλιστα να μην τον πέτυχα με την επιλογή μου, αλλά δε χρειάζεται να θεωρούμε θετικό το κέρατο και αρνητικό το "δέσιμο" δύο ανθρώπων, όταν προκύπτει, μάλλον υπερβαίνει τα εσκαμμένα), της μάχης για επαγγελματική, οικονομική και κοινωνική εξουσία, του πολέμου των δύο φύλων (λες και θα υπήρχε έννοια για το καθένα αν δεν υπήρχε το άλλο), του αθέμιτου ανταγωνισμού κλπ. κλπ.
Έλεος κύριοι των Μ.Μ.Ε. Ξέρουμε ότι υπάρχουν σε επάρκεια γύρω μας. Πολλοί από μας αποστρέφονται κάποια ή όλα αυτά τα στοιχεία και θέλουν να διαπλάσουν τη νέα γενιά με κάποια άλλα, πιο ηθικά, πρότυπα. Σας ευχαριστούμε πολύ για την ενημέρωσή σας γύρω από τον κόσμο, στον οποίο ζούμε, αλλά την επόμενη φορά που θα θελήσετε να μας ενημερώσετε, βάλτε καλύτερα μερικές εικόνες από τη ζωή στο βομβαρδισμένο Ιράκ ή το Ταλιμπανοκρατούμενο Αφγανιστάν, από τα γκέτο των μαύρων στις Η.Π.Α., από τις κακουχίες των Τσετσένων ή του Κουρδικού λαού, από την πείνα και την αρρώστια στην Αφρική, για να ξέρουμε τις συνθήκες που επικρατούν δίπλα μας και αφήστε προς το παρόν τις σειρές με τους επιτυχημένους 25χρονους με τα κάμπριο και τις βίλες, τις γυναίκες-αράχνες που με το δηλητήριο τους πετυχαίνουν τα πάντα σε επαγγελματικό, κοινωνικό, οικονομικό, ερωτικο-σεξουαλικό επίπεδο, τους κακούς συζύγους που απατάνε τους συντρόφους τους για τη νεαρή γραμματέα τους ή τον Άδωνι αλλοδαπό, τα δελτία ειδήσεων με τις εικόνες από τα στριπτιζάδικα και τις αλλοδαπές που ΠΑΝΤΑ δε γνώριζαν τι τις περιμένει και έρχονται στην Ελλάδα με την προσδοκία του καλύτερου μέλλοντος. Δείξτε την ερήμωση της επαρχίας, δείξτε τους ήρωες πολίτες των συνόρων που ζουν μέσα στην εξαθλίωση και την απομόνωση, δείξτε τον καθημερινό Έλληνα που προσπαθεί να ζήσει μία οικογένεια με ένα ή ενάμισι μισθό!! Από πετυχημένους και πλούσιους φισκάραμε, δε θέλουμε άλλο...
{Παρεμβολή με ερώτημα : εσείς δεσποινίδες που διαμένετε, καθώς λέτε, στο εξωτερικό, μήπως θα θέλατε να με ενημερώσετε για το επίπεδο της τηλεόρασης εκεί; τι δείχνουν τα κανάλια; μήπως ασχολούνται με περιβαλλοντικά θέματα; μήπως κάνουν κοινωνικά ρεπορτάζ; μήπως το κουτσομπολιό (στα σοβαρά κανάλια) είναι επαρκώς περιορισμένο ώς μηδαμινό;}
Αυτά τα ολίγα, προς το παρόν. Και να γνωρίζετε ότι το πρόβλημα δεν είναι ο ομοφυλόφιλος : το πρόβλημα είναι ότι το επίπεδό μας έχει κατέλεθει σε σημείο να θέλουμε να βλέπουμε μπροστά μας καθημερινά το "πρόβλημα" που λέγεται ομοφυλόφιλος. Για να μπορούμε να δικαιολογούμε άλλες δικές μας συμπεριφορές, πλέον ανήθικες, με την κλασσική πλέον νεοελληνική αφέλεια και ωχαδερφισμό : "εγώ τουλάχιστον είμαι φυσιολογικός που βίασα, που πόνεσα τον άλλο, που κλέβω τον κόπο και το ψωμί των συνεργατών μου ή προδίδω το έθνος μου. Γκέι πάντως δεν είμαι!!!"

Κωστάκης
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
ένα επίπεδο πάνω
. Λαϊκή Δεξιά Ευγε! 15/11/2003 3:48:07 μμ
. Μαρλεν Γερμανικη τηλεοραση 14/11/2003 2:45:16 μμ
. . Kostakis Είδες λοιπόν... 14/11/2003 3:00:03 μμ
. . . Μαρλεν Ηθος ψαχνεις? 14/11/2003 6:45:58 μμ
. bananna Πρόβλημα Ορισμών 14/11/2003 12:39:24 μμ
. . Kostakis Αγαπητή Άννα 14/11/2003 1:02:14 μμ
. . . bananna Σύντομα 14/11/2003 1:20:09 μμ
. . . . Kostakis Και κλείνοντας... 14/11/2003 1:47:38 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099