ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Φονιά (και) του λαού σου, Αμερικάνε της 14/9/2001.
Δράστης: Thomas S. (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


minaggizete: Δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν μάθαινα ότι όλη αυτή η τρομερή και φοβερή επιχείρηση, η τόσο καλά οργανωμένη και εκτελεσμένη ήταν υποκινούμενη από τις ίδιες τις Αμερικανικές Υπηρεσίες!Οι ίδιοι δεν ήταν που δολοφόνησαν τον Πρόεδρό τους (JFK) και έσπευσαν να κατηγορήσουν έναν ανθρωπάκο, τον οποίο μόλις είδαν τα σκούρα, τον "έφαγαν" και αυτόν?Δεν έχωσαν τη μύτη τους παντού, μην υπολογίζοντας τους ανθρώπους τους, που τους έστελναν στους εκάστοτε πολέμους όρθιους και τους επέστρεφαν σε οριζόντια θέση?Γιαυτό και δεν θα με εξέπληττε καθόλου αν και τώρα "θυσίαζαν" τον κοσμάκη τους, εις το όνομα της αυθαιρεσίας και της απόλυτης εξουσίας πλέον, την οποία θα αποκτήσουν με την ανοχή όλων.Όποιος από εδώ και πέρα θα τολμά να "κουνηθεί" λιγάκι, θα χαρακτηρίζεται τρομοκράτης και θα εκτελείται εν ψυχρώ, αυτός, όλη η οικογένεια, όλη η γειτονιά του και-γιατί όχι?- όλο το κράτος του!Δηλαδή γυρνάμε πίσω στην εποχή του Ηρώδη "σκοτώστε όλα τα βρέφη, μπας και πετύχουμε και το Χριστό".....
Εεε όχι!!!
(και να επικαλεστώ τα λόγια του ttask:"Τα θετικά σχόλια για το άρθρο είναι αυτονόητα!") (17/9/2001)
ttask: Για ακόμα μια φορά θα επαναλάβω τη ρήση ότι "Η Αμερική είναι η μόνη χώρα που πέρασε από τη Βαρβαρότητα στην Παρακμή, χωρίς να διέλθει από τον Πολιτισμό". Στοιχεία που αποδεικνύουν την Παρακμή της είναι ότι θέλει να επιβάλει την Pax Americana με τους δικούς της όρους, ότι ενώ γίνονται όργια, σκάνδαλα, τέρατα και σημεία στο παρασκήνιο, δίνεται η προς τα έξω εικόνα του πουριτανικού λαού, ότι υπάρχει οργάνωση για την υπεράσπιση των οπλοφορούντων πολιτών, ότι ισχύει ακόμα η θανατική ποινή, ότι οπλοφορούν δεκάχρονα, ότι το Χρήμα αποτελεί το κριτήριο για την αξιολόγηση των πολιτών (πάνω σε αυτό επικαλούνται ακόμα και το Θεό), ότι το μεγαλύτερο ποσοστό των αμερικανών "πολιτών" στερείται στοιχειωδών ενδιαφερόντων εσωτερικής ή διεθνούς πολιτικής και πολλά άλλα. Δυστυχώς είμαστε καταδικασμένοι να βιώσουμε για άλλη μια φορά την άγονη και φρικαλέα αποφασιστικότητα ενός κράτους να επιδεικνύει τη δυναμή του. Ας μην ξεχνάμε ότι και το ολοκληρωτικό καθεστώς του Χίτλερ αναπτύχθηκε υπό την ανοχή των Συμμάχων (Ω, ναι! Από τότε ήταν κόπανοι.) με σκοπό την επίθεση εναντίον της κομμουνιστικής ΕΣΣΔ. Δυστυχώς η Ιστορία επαναλαμβάνεται με τραγικά όμοιο τρόπο, όμως εκείνοι που λαμβάνουν τις αποφάσεις είναι ανόητοι, αμαθείς ή απλώς υποχείρια άλλων ώστε να αντιληφθούν το μέγεθος των σφαλμάτων τους. Αν δεν κάνω λάθος, ο Αϊνστάιν είχε πει: "Δεν γνωρίζω αν θα γίνει Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος, αλλά εαν γίνει Τέταρτος, θα γίνει με ξύλα και πέτρες". In USA We Trust (unfortunately).
Τα θετικά σχόλια για το άρθρο είναι αυτονόητα! (17/9/2001)
VASILIKI: Θωμά έκανες τις σκέψεις μου - και όχι μόνο τις δικές μου υποθέτω - να λάβουν υπόσταση και να γίνουν κείμενο «ζωντανό» που μόλις διάβασα.... στέκομαι λίγο περισσότερο σε δύο σημεία: ότι ο καθένας μας μπορεί να ενοχοποιηθεί ανά πάσα στιγμή για οτιδήποτε και δεν πρόκειται να έχει την δυνατότητα ούτε καν να υπερασπιστεί τον εαυτό του... και στο γεγονός ότι η αλήθεια είναι σε τέτοια απόσταση που τουλάχιστον η δική μας γενιά δεν νομίζω να την πλησιάσει καν... θα την πλησιάσουν άραγε οι επόμενες; (17/9/2001)
kosmar: Νομίζω οτι το άρθρο σου είναι υπέρ του δέοντως καλό (τι κοινότυπο που ακούγεται...) . Θα μου επιτρέψεις όμως να προσθέσω κάτι : ο Κινγκ-Κονγκ τελικά σκοτώθηκε από κάτι ανθρωπάκια που τα έβλεπε για ψίχουλα...Μπορεί στην ομώνυμη ταινεία να έγινε για διαφορετικούς λόγους αλλά η ουσία είναι τελικά οτι έπεσε νεκρός! (15/9/2001)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099