ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ
ΣΧΟΛΙΑ

Σχόλια για το άρθρο με τίτλο Γιατί; της 29/1/2002.
Δράστης: Τάσος Τάσκαρης (άλλα άρθρα του)
[εισαγωγή σχολίου] [επιστροφή στο άρθρο]

Σπίτι
Περιοδικό
  Editorials
  Sex
  Αθλητισμός
  Ακαδημαϊκά
  Αποκρυφισμός
  Αυτοκίνητο 2001
  Βία
  Γλώσσα
  Δραστηριότητες
  Εδώ Πολυτεχνείο (;)
  Εθνικά Θέματα
  Εικόνες
  Εκπαίδευση
  ΕΜΠ-ΕΠΙΣΕΥ
  Ενημερωτικά
  Επιστημ. φαντασία
  Έρευνα στο ΕΜΠ
  Ιστορίες
  Καθημερινότητα
  Κοινωνία
  Μ.Μ.Ε.
  Μόδα
  Παιδεία
  Ποιήματα
  Πολιτική
  Προσωπικά
  Σκέψεις
  Σκίτσα
  Τέλος εντύπου
  Τέχνες
  Τεχνολογία-Επιστήμες
  Φοιτ. Εκλογές `96
  Φοιτ. Εκλογές '95
  Χαβαλές
  Χαβαλές '96
  Χριστούγεννα '96
  Ψυχαγωγία


cpolitakis: Μου θυμίζει τους στίχους των Panx Romana "...Έλληνα είσαι σκουλήκι, η Ακρόπολη δε σου ανήκει.."
Μερικές σκέψεις για το πως μπορούμε να ξεφύγουμε από τη μιζέρια μας:
Να είμαστε πιο ευγενικοί (ας ζητάμε συγνώμη όταν σκουντάμε κάποιον στο δρόμο και να μην κοιτάμε να του δώσουμε άλλη μια πιο γερή)
Να μην επιμένουμε να βγαίνουμε πάντα πρώτοι στο φανάρι ή πρώτοι στο λεωφορείο ή πρώτοι σε οποιαδήποτε ουρά
Να μην περιμένούμε από τους έλληνες αθλητές να είναι πάντα πρώτοι (επιτέλους ας σταματήσουμε να βαφτίζουμε όλους αθλητές που αγωνίζονται με τα ελληνικά χρώματα (ή σε ελληνικές ομάδες) έλληνες)
Να γίνουμε μετριόφρωνες (πως είναι δυνατόν οι έλληνες μαθητές να έχουν από τις χειρότερες επιδόσεις παγκοσμίως, παρόλα αυτά το 85% των ελλήνων να θεωρεί ότι οι έλληνες είναι οι εξυπνότεροι από όλους)
Και τέλος, στα σκυλάδικα να σταματήσουμε τα λουλούδια και να πιάσουμε να ρίχνουμε πιάτα (αλλά να βρίσκουμε στόχο!)

(7/2/2002)
καλιαμπού: Το άρθρο δεν είναι μόνο γκρινιάρικο, αλλά είναι και καταστροφολογικό! Συμφωνώ πως τα πράγματα πρέπει να λέγονται με το όνομά τους και να μην εθελοτυφλούμε μπροστά στις αθλιότητες της καθημερινής μας ζωής. Έτσι, πληροφορούνται και οι νεότεροι πως τίποτα δεν είναι ρόδινο και πως πολλά πράγματα στην Ελλάδα δε λειτουργούν έτσι όπως θα θέλαμε ή όπως θα έπρεπε, για να έχουμε καλύτερη ποιότητα ζωής.
Μετά όμως από την ορμητική ροή των ατελείωτων ρητορικών ερωτήσεων αναρωτιέται κανείς, αν το άρθρο προσφέρει αισιοδοξία για το μέλλον. Και με ποια αφορμή γράφτηκαν πάλι όλα αυτά; Πρόκειται για μια γενικού τύπου προσωπική αγανάκτηση και διαμαρτυρία, που δεν έχει αρχή και τέλος; Ή μήπως πρόκειται για υπερευαίσθητες αντιδράσεις σε συγκεκριμένα «απαράδεκτα», δεν αντιλέγω, περιστατικά;
Μήπως τελικά παραμένει το άρθρο στο ίδιο επίπεδο της μιζέριας και κακομοιριάς, την οποία γλαφυρά περιγράφει;
(4/2/2002)
kosmar: Σου ειπα οτι θα κατσω να μελετησω το κειμενο σου οταν μπορεσω , μεσα απο τα folder του πισι μου.... Ειμαι ιδιαιτερα ευτυχισμενος μπορω να πω που δεν ειμαι ΠΙΑ ο μονος που βλεπει τα πραγματα οπως ακριβως ειναι ... Ειμαι ιδιαιτερα ευτυχισμενος που δεν με λενε ΠΙΑ μονο εμενα μαγκουφη,κακομοιρη,μιζερο,ανικανοποιητο ("μια χαρα δεν ειμαστε ρε?τι μας λειπει?) κτλ ..... Κι ειμαι ιδιαιτερα ευτυχισμενος γιατι εχοντας ληψει τοσο καιρο απο την Ελλαδα , δεν θα μπορουσα να γραψω καλυτερα αυτο το αρθρο , το οποιο ηθελα πολυ ! Tnx pal!


Βρηκαμε κι ενα θεμα να συζηταμε τις μακρυες ωρες της σκοπιας στο γερμανικο το νουμερο!:-) (31/1/2002)
VASILIKI: Ποτάμι ορμητικό ο λόγος σου Τάσο... :-)))
Δείγμα «υγείας» θα έλεγα η αντίδραση, ο προβληματισμός, η αγανάκτηση, ο θυμός...δείγμα «υγείας» απέναντι στην απάθεια και την αδιαφορία για όσα συμβαίνουν στον κύκλο μας...στον κύκλο που λέγεται δουλειά μας, πόλη μας, χώρα μας....κόσμος μας.... (31/1/2002)
KISSS5150: Καταρχας, οχι, δεν εισαι μιζερος. Κατα δευτερον, κι αυτο παει στο θωμα περισσοτερο, πιστευω πως το να μπεις στη διαδικασια του να βρεις ποιος φταιει, η ΝΔ η το ΠΑΣΟΚ, η ο Λεβεντης, ειναι ασκοπη. Απο τη στιγμη, που εχεις μονοπωλιο, θα εχεις και υποβαθμιση της ποοτητας του προιοντος που προσφερεται, στη συγκεκριμενη περιπτωση οποιος απο τους δυο κερδιζει τετραετια, θα βολεψει ξαδερφια, εγγονια και ανηψιες και θα περιμενει να ξαναβγει. Η εννοια της αρπαχτης?
Κατα την γνωμη μου, ο δικομματισμος ειναι πολυ κακο πραγμα, και ισως και να ειναι αυτος ο υπαιτιος. Αλλα θα μου πεις τι να ψηφισεις? Το απανταχου απων ΚΚΕ που ειναι κολλημενο στο πολυ μακρινο παρελθον? Τα αλλα κομματα μηπως εχει νοημα να τα αναφερω? Απλως, η δινεις οτι εχεις για να προσφερεις οτι μπορεις σε αυτον τον τοπο, η καθεσαι εδω και τα γραφεις στα παλια σου τα παπουτσια, η την κανεις για μια αλλη χωρα οπου ο κατωτερος μισθος ειναι γυρω στις εξακοσιες χηνες το μηνα(1760 ευρο) το μηνα, και οταν κοιτας πισω θλιβεσαι. (30/1/2002)
gbenec: Τάσο ξεχνάς πως κάθε νόμισμα έχει δυο όψεις. Η ελληνική κουτοπονηριά υπήρχε πάντα και θα υπάρχει πάντα. Όμως 'ξεχνάς' να 'θυμηθείς' και ορισμένα -λίγα είναι η αλήθεια και αργοπορημένα- καλά που γίνονται στην μαγκούφα την Ελλάδα την τελευταία δεκαετία. Σε γενικές γραμμές συμφωνώ με τις παρατηρήσεις σου, όχι όμως και με την προοπτική του "από το κακό στο χειρότερο" που αφήνεις να αποπνέει το κείμενό σου... (30/1/2002)
Thomas S: Αφού λες τα πράματα με τ'όνομα τους γιατί δεν λες ευθέως ποιός φταίει. Κι αφού είναι ν ανοίξουμε αυτή τη συζήτηση, κι αφού όλοι λένε "20 χρόνια κυβερνάει το ΠΑΣΟΚ" κι αφού όλα σχεδόν όσα αναφέρεις ως νεοελληνικά φαινόμενα είναι φρούτα της δεκαετίας του '80, κι αφού,κι αφού ο σκώρος πάει για μαφού, γιατί κανένα δεν λέει ανοικτά ότι η Ελλάδα χωρίς τον ΜΕΓΑΛΟ Ανδρέα θα ήταν τώρα πιθανόν, ΜΕΓΑΛΗ χώρα. Κατά τ'άλλα το άρθρο σου έχει αρκετές υπερβολές (ε, όχι και όλο χειρότερη η καθημερινότητα!) και όπως στα περισσότερα άρθρα σου, πολιτικοκοινωνικού περιεχομένου, δεν συνεκτιμάς 2 βασικά στοιχεία: Τον ιστορικό παράγοντα (ποιά και πού ήταν η Ελλαδα κατά το παρελθόν) και το Διεθνές Περιβάλλον-ποιοί δηλαδή είναι οι άλλοι οι πολιτισμένοι, σ αυτόν τον ΤΟΣΟ πολιτισμένο κόσμο του... 1%. Για μένα χάνεις το δίκιο σου. Θα προσπαθήσω να απαντήσω όμως, με άρθρο. (29/1/2002)
eleni: Όχι δεν είσαι απαισιόδοξος, αλλά (ως γνωστόν) ένας καλά πληροφορημένος αισιόδοξος..
Πάντως αν πηγαίνεις για κάποιο αξίωμα (και συνεχίζεις να έχεις τα ίδια μυαλά), σε ψηφίζω! (29/1/2002)


Για να εισάγετε 'επώνυμο' σχόλιο σε υπάρχον άρθρο, θα πρέπει να είστε ήδη μέλος. Εάν όχι, επισκεφθείτε τη σελίδα εγγραφής.

Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
Περιοδικό
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099