ΠΥΛΗ ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ -
Πρωτόλειο
 

 

Το κείμενο που ακολουθεί αποτελεί το 1ο Editorial του περιοδικού ΝΥΓΜΑτος εν έτει 1994... Για να θυμούνται οι παλιοί και να μαθαίνουν οι νεώτεροι...

<<

ΝΥΓΜΑ #1 - 24 Νοεμβρίου 1994

Νύγμα : Το δια καρφίδος ή νύσσοντος οργάνου κέντημα (κν. τσίμπημα), προσβολή του νεύρου (επί σαρκός: έλκος, επί οστού: κάταγμα), (πληθ.) νύγματα τα: οι των αισθητηρίων ερεθισμοί.

Γιατί Νύγμα;

  • γιατί έτσι.
  • γιατί όχι;
  • γιατί κανείς δεν ξέρει τι σημαίνει.
  • για ευνόητους λόγους.
  • όλα τα παραπάνω

(Τη σωστή απάντηση θα τη βρούμε όλοι μαζί).

Το άρθρο αυτό έχει σκοπό να εξηγήσει τη λογική αυτής της προσπάθειας: είναι πολύ απλό, αυτή η προσπάθεια δεν έχει λογική. Δεν είμαστε από μηχανής Θεοί, δεν διαθέτουμε εξ αποκαλύψεως αλήθειες, απλώς αναζητάμε εναλλακτικές μορφές έκφρασης. Αυτή η πρόταση δεν ζητάει αποδέκτες, αλλά συμμέτοχους-συνεργούς.

Η προσπάθεια αυτή δεν περιορίζεται στα στενά πλαίσια αυτού του εντύπου, αλλά φιλοδοξεί να είναι η απαρχή μιας γενικότερης δραστηριοποίησής μας (εκδηλώσεις, συζητήσεις, εκδρομές, συναυλίες, φιλολογικά απογεύματα-τέια και ό,τι ήθελε προκύψει).

Το έντυπο που κρατάτε στα χέρια σας δεν είναι ένα μέσο προβολής των προσωπικών μας απόψεων. Είναι ένας χώρος πρόθυμος να φιλοξενήσει τις απόψεις, τους προβληματισμούς και τα σχόλια οποιουδήποτε θα ενδιαφερόταν να τα εκθέσει χωρίς να ενταχθεί κάτω από κάποια κομματική σημαία. Δεν είμαστε, ούτε αναζητούμε, άτομα μη πολιτικοποιημένα, αλλά δεν πρόκειται να εντάξουμε την προσπάθειά μας σε κομματικά πλαίσια, ούτε να κατέβουμε σε εκλογές. Επίσης, έχουμε την πρόθεση να διαφυλάξουμε την προσπάθεια αυτή από κάθε απόπειρα οικειοποίησής της από οποιαδήποτε κομματική παράταξη.

Τελειώνουμε με την ευχή το έντυπο αυτό να ανάψει φωτιές, αλλά να μην χρησιμοποιηθεί ως προσάναμμα.

>>

 

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελάτε σε επαφή με το ΝΥΓΜΑ!!

Ποιοι είμαστε
  Πρωτόλειο
  Πρώτοι στο Internet
  Ημερολόγιο
  Συνεργάτες
  Γίνε συνεργάτης
  Αναφορές
  Γράψτε μας και σεις
  Γίνε μέλος ΤΩΡΑ!
Περιοδικό
Μέλη
Ακαδημαϊκά
Επικοινωνία
Εκδρομές
Διασκέδαση
Σπίτι

ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099