ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ
FORUM Ανενεργό
Αυτό το άκουσες; home...
  Επιστροφή στο FORUM
  Άλλα FORUM Ενεργά
  Άλλα FORUM Ανενεργά
Αποστολέας Tassos
Αποστολή 27/10/2003 8:35:15 πμ
Τίτλος "ΟΙ ΑΛΛΟΔΑΠΟΙ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ "ΦΕΡΟΥΝ" ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΜΑΣ ΣΥΜΒΟΛΑ" .
Κείμενο Ξεκινάμε ....

Μπορούν ...γιατί είμαστε πλέον μία Πολυ - πολιτισμική Κοινωνία και ως Χώρα και ως μέλος της Ευρωπαϊκής Κοινότητας (και της Παγκοσμιοποίησης) .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι όντως . Ε και ? αυτό αποτελεί κριτήριο για να μπορούν να φέρουν οι Αλλοδαποί το Εθνικό μας σύμβολο ? . Δεν αρνούμαστε αυτή την πολυπολιτισμική διάσταση αλλά όχι και να τα αλώσουμε και όλα . Ναι στην ένταξη τους , ναι στην σύγχρονη νομοθεσία μεταναστευτικής πολικής ναι ... ναι ... ναι αλλά η ελληνική σημαία εκφράζει ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ με ΕΛΛΗΝΙΚΗ - ΚΥΡΙΩΣ - ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ ... ας παραμείνει το έσχατο σημείο έκφρασης της Ελληνικής συνείδησης .. ζητάμε πολλά ? .
Εξάλλου αυτό το επιχείρημα χρησιμοποιείται κυρίως για να μας συγκρίνει με χώρες όπως η USA και ο Καναδάς . Χώρες όπου η ύπαρξη τους βασίστηκε αποκλειστικά και μόνο στην πολυ-φυλετική τους σύνθεση και την πολυ-πολιτιστιμική τους σύνθεση κάτι που δεν ισχύει στην περίπτωση της Ελλάδας (το αντίθετο μάλιστα) .


Μπορούν ...γιατί δεν είναι δυνατόν οι Έλληνες να φέρονται ρατσιστικά .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έτσι νομίζετε ? Εάν κάποιος έχει αντίθεση άποψη στο συγκεκριμένο (μόνο) θέμα είναι ρατσιστής ?
Ο παππούς του του Βαγγέλη από την Κόρινθο που πολέμησε στην Αλβανία , έχασε ένα πόδι από σφαίρες των Αλβανών που ήταν σύμμαχοι με τους Ιταλούς (ή μήπως δεν το ξέρατε αυτό ?) πολέμησε με τους αντάρτες στα βουνά , ήταν νομοταγής πολίτης , πλήρωνε τους φόρους , έφαγε ξύλο από την χούντα ... είναι Ρατσιστής που δεν θέλει και δεν αντέχει να δει πχ Αλβανό να κρατά την σημαία μας στην επέτειο της 28η Οκτωβρίου ? (ίσως στην επέτειο της 25 Μαρτίου να μην έχει πρόβλημα) .
Μου είπε να σας θυμίσω .... ότι στην επέτειο της 28η Οκτωβρίου ΕΟΡΤΑΖΟΥΜΕ και ΤΙΜΟΥΜΕ το "ΟΧΙ" ενάντια στους Ιταλούς και κατά επέκταση στους Αλβανούς συμμάχους τους .
Εάν αυτό αλλάζει κάτι .... στην άποψη σας ...


Μπορούν ...γιατί οι Μετανάστες Έλληνες (της Γερμανίας , Αμερικής , Καναδά κλπ) δεν αντιμετώπισαν τέτοια συμπεριφορά .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Σίγουρα ? Μάλλον όχι την ίδια ? Ε ..... μην τρελαθούμε ... επιτέθηκε ή συμμάχησε ποτέ η Ελλάδα με καμία χώρα επιτιθέμενη ενάντια στην Αμερική , τον Καναδά , την Αυστραλία ή ακόμα και την Γερμανία (η τελευταία ... αυτή μας επιτέθηκε - και έχει ζητήσει και "συγνώμη" ) ? .. .για να έχουν (οι Αμερικάνοι , οι Γερμανοί κλπ) τις ηθικές αναστολές που έχουμε εμείς όταν δεν θέλουμε πχ ένας Αλβανός να κρατά την Σημαία μας ΣΤΗΝ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΗ ΕΠΕΤΕΙΟ όπου η χώρα καταγωγής τους συμμάχησε και επιτέθηκε αδίκως και συνωμοτικά ενάντια στην χώρα μας ?
Δεν αποτελεί η άποψη - επιχείρημα σας αντικειμενικό σημείο σύγκρισης .


Μπορούν ...γιατί δεν πειράζει τους "δήθεν" πατριώτες η περιφορά της Σημαίας από Αθλητές Αλβανικής ή άλλης καταγωγής ? .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εδώ δυσκολεύουν τα πράγματα ? Δεν νομίζω .... .
1ο. Οι περισσότεροι από αυτούς είναι ΞΕΚΑΘΑΡΑ Έλληνες - Βόρειο Ηπειρώτες .
2ο. Αλλοι έχουν ξεκάθαρη ρίζα από Έλληνα παππού ή γιαγιά .
3ο. Ε .... και κάποιο ελάχιστοι 1-2-3 που μένουν με "αμφισβητούμενη" Ελληνική Καταγωγή δεν βλέπω να υπάρχει πρόβλημα . Που είναι το πρόβλημα ?
Δεν δηλώνουν ότι αισθάνονται 100 % Έλληνες ? Ακούσατε κανένα να λέει ότι "είμαι και πχ Αρμένιος και Έλληνας ? " . Όλοι λένε ότι είναι ή αισθάνονται Έλληνες .
Αλλά έστω ... λέω έστω ... ότι κάποιος δεν το έχει δηλώσει .... βγήκε ποτέ παραμονές ενός αγώνα να πει ότι "είμαι και αισθάνομαι 'έτσι΄ και Έλληνας ταυτόχρονα" ? .
Και σε τελική ανάλυση δεν ΤΙΜΗΣΑΝ και δεν πήραν μαζί τους την Ελληνική σημαία πανηγυρίζοντας για την νίκη τους στους Αγώνες καμιά φορά υπερβάλλοντας κιόλας ? .
Αισθάνθηκε ποτέ κανένας Έλληνας από αυτούς τους Αθλητές ότι δεν τιμούν την Ελληνική Σημαία ?
Υπήρχε σε κάποιο αγώνα θέμα "ΑΝΤΙΚΡΟΥΟΜΕΝΗΣ" συμμετοχής και συμβολισμού όπως στην 28η Οκτωβρίου <-> Αλβανοί Σύμμαχοι των Ιταλών ?
Τέλος είναι γνωστός και ίσως αποδεκτό από όλους ότι ο Αθλητισμός (σταδιακά) δεν αποτελεί ένα χώρο συναγωνισμού Εθνικών Καταγωγών (των Αθλητών) αλλά συμπαρατάξεων κάτω από μία Σημαία αθλητών συχνά προερχόμενων από asxetes χώρες από αυτή που με τα Εθνικά της χρώματα αγωνίζονται .


Μπορούν ... ποιοι είναι αυτοί που αποφάσισαν ότι δεν μπορεί ένα Αλλοδαπός (κυρίως Αλβανός) να σηκώσει την Ελληνική σημαία ?
Είναι αυτοί Έλληνες ? μα ... τόσους αιώνες ήμασταν υπό σκλαβιά από Τούρκους , Ιταλούς , Γερμανούς .. άρα δεν υπάρχουν "καθαρόαιμοι Έλληνες" ... για να έχουν δικαίωμα να αποφασίζουν "ποιος δικαιούται ή όχι να φέρει τα Εθνικά μας Σύμβολα" .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Να το δεχθώ ότι έστω ισχύει . Ε και ? . Εγώ και άλλοι πολλοί ... ο απόγονος προαιώνιας ανάμειξης Ελληνικού DNA με Τούρκικο ίσως , με Ιταλικό ίσως (γιατί μου αρέσουν και πολύ τα μακαρόνια) , με Βενετσιάνικο ίσως , ... είμαι και αισθάνομαι ΕΛΛΗΝΑΣ και δεν έχω κανένα δίλημμα για την Εθνική μου συνείδηση ... μα κανένα ..... το αντίθετο ..
Ας δηλώσουν και αυτοί το ίδιο (όποτε και εάν το αισθανθούν) και κανένα πρόβλημα . Μία δήλωση "ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗΣ" κοστίζει πολύ ? Ότι δηλώσεις ..είσαι ... (ας το δεχθούμε ... έγινε ? )Μπορούν ...γιατί με αυτή την στάση μας μπορεί να προκαλέσουμε "εκδικητικές" αντιδράσεις από τις χώρες τους (Αλβανία - Ελληνική Μειονότητα) .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Γιατί μήπως έχουν καλοπεράσει οι Έλληνες στην Αλβανία , την Τουρκία , τα Σκόπια , την Βουλγαρία ?
Μην τα μπερδεύουμε ... η Ελληνική Μειονότητα στην Αλβανία είναι αναγνωρισμένη και "θεσμοθετημένη" ... ενώ θα μπορούσαμε να πούμε και σφόδρα αδικημένη από την άσκηση της εξωτερικής πολιτικής του Ελληνικού Κράτους που είχε ιστορικές ευκαιρίες να την ενσωμάτωση στην Ελληνική επικράτεια. Τώρα είναι αργά .
Οσάκις ... και να προκαλέσει τέτοιες αντιδράσεις ... αφενός θα είναι παράνομες με βάση το Διεθνές δίκαιο αφετέρου δεν μπορούμε να διαπραγματευόμαστε πράγματα αδιαπραγμάτευτα .


Μπορούν ... όπως μπορούν οι Έλληνες να κάνουν παρέλαση στην Αμερική με τις σημαίες τους κάθε χρόνο στις Εθνικές επετείους .
Δεν θα έπρεπε να έχουν το δικαίωμα πχ και οι Αλβανοί να έχουν το ίδιο δικαίωμα ? (παρέλαση Αλβανών ...με Αλβανικά σύμβολα ...εδώ στην Ελλάδα .... )
Ε... εάν δεν έχουν αυτό το δικαίωμα ...το τόσο "τραβηγμένο" ... μας πειράζει τόοοοσοοο πολύ να κρατάει την δική μας την Σημαία ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για Αμερικές κλπ χώρες τα είπαμε πιο πάνω στο κείμενο μας .
Δεν έχω - έχουμε κανένα πρόβλημα όταν γιορτάζουν πχ οι Αλβανοί μία νίκη τους σε μία μάχη με τους Τούρκους να κάνουν και παρέλαση και πάρτι και να μας φωνάξουν στο μπουφέ τους να τσιμπήσουμε και τίποτα (το εννοώ) .
Αλλά (ιδιαίτερα) στην επέτειο της 28ης Οκτωβρίου να κάθονται στα σπίτια τους να ξεκουράζονται .... και κανένα πρόβλημα (όντως..) .
Αρα ... μην τα μπερδεύουμε ... να κάνουν παρέλαση όταν πρέπει .... φιλόξενη χώρα είμαστε .... αλλά όταν τιμούμε τους νεκρούς μας (στους οποίους βοήθησε η στάση τους) τότε ας μας επιτρέψουν να τους τιμήσουμε χωρίς την συμμετοχή τους (όπως και να τους τιμούμε - δικό μας το πρόβλημα)


Μπορούν ...γιατί αυτό αποτελεί ΤΙΜΗ για εμάς τους Έλληνες όταν ένας "ξένος" θέλει να κρατήσει την Ελληνική σημαία .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Εδώ έχουμε δύο απαντήσεις - προσεγγίσεις .
1η. Ναι όντως τιμή μας (άρα θα έπρεπε να δεχόμαστε ...)
2η. Ναι είναι τιμή μας όταν όμως ο "κατέχων" την σημαία ... αντιλαμβάνεται ή αποδέχεται ή προσπαθεί ή.... ή .... την σημασία που αποδίδουμε όλοι εμείς οι Έλληνες (έστω και μπασταρδεμένοι όπως είπανε κάποιοι από εσάς) σε αυτό το κομμάτι "πανί" .
Και εάν κάποιος από εσάς μου πει "σιγά ρε φίλε την σημασία" .
Θα του απαντούσα με ερωτήσεις : "Μήπως είσαι από αυτούς που έχουν 'σε ιδιαίτερη αντίληψη' το σύμβολο της Αθλητικής τους ομάδας ? Μήπως δεν θα αγόραζες αυτοκίνητο πράσινο γιατί είσαι Ολυμπιακός ? μήπως έκοψες τα ανέκδοτα με τις ξανθιές όταν παντρεύτηκες ή έκανες κόρη ξανθιά ? , μήπως θεωρείς αδιαπραγμάτευτη για τον ανδρικό εγωισμό σου την μονογαμία της συζύγου σου ? " .
Δηλαδή εσύ έδωσες "αξία και σημασία" σε σύμβολα και αξίες ίσως αμφισβητήσιμα και δεν έχουμε εμείς οι υπόλοιποι το ΔΙΚΑΙΩΜΑ να δίνουμε αξία στο "πανί" για το οποίο σκοτώθηκαν τόσοι Έλληνες για να μπορείς εσύ (και δικαίωμα σου) να δίνεις σήμερα αξία πχ στα σύμβολα και τα χρώματα του Ολυμπιακού ? Εάν δεν ήταν αυτοί (που "ενσαρκώνονται" στην Ελληνική σημαία) θα ήσουν σήμερα οπαδός της Γαλατά Σεράι .
Οσάκις ... έχε τις προσωπικές σου απόψεις ... αλλά σεβάσου το δικαίωμα των άλλων να έχουν τις δικές τους απόψεις ... και ιδιαίτερα όταν αυτοί αποτελούν και την συντριπτική πλειοψηφία .


Μπορούν ...γιατί όπως έλεγαν και οι αρχαίοι μας πρόγονοι Έλληνες είναι όσοι "κατέχουν την Ελληνική παιδεία" .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Υπήρχε από τότε η Ελληνική σημαία ? Αλλά διαφωνεί κανείς ? Δεν είναι λάθος .....
Απλά ορισμένοι - η πλειοψηφία ΣΗΜΕΡΑ ... έχει προσθέσει και την φράση ".... και Ελληνική συνείδηση" .
Αλλά !!! η αποσπασματική υιοθέτηση μία άποψης των Αρχαίων Ελλήνων μπορεί να αποτελέσει ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΙΚΟ ΚΡΙΤΗΡΙΟ και πειστικό επιχείρημα ?
Έστω ότι είχαν 100 % δίκιο ... είχαν όμως δίκιο με βάση τα δεδομένα της τότε εποχής !! . Τα δεδομένα δεν άλλαξαν από τότε ?
Όχι όμως ότι μας συμφέρει ... γιατί οι Αρχαίοι είχαν πει και άλλα πράγματα .... και το χειρότερο για ορισμένους που υιοθετούν αυτό το επιχείρημα ... ΕΚΑΝΑΝ και άλλα πράγματα .... που η σημερινή κοινωνία ούτε που τα συζητά ως αποδεκτές συμπεριφορές ..... (έτσι ? ..μην πω για παραδείγματα .... )
Με το να διαλέγετε απόψεις των αρχαίων αποσπασματικά .... και να τις χρησιμοποιείτε ως επιχειρήματα ...εε δεν είναι και ότι το καλύτερο ...
Ασε που τότε θα έπρεπε να αποκηρύξετε την Ορθοδοξία και να υιοθετήσετε το Δωδεκάθεο .... οι Αρχαίοι πίστευαν σε αυτό .... το έλεγαν κιόλας .... . -)))
Τι είπατε ? Αλλαξε από τότε η κοινωνία ? . Ναι άλλαξε ... αυτό λέμε και εμείς οι ΄"άλλοι" ...... -)))


Μπορούν ...γιατί οι περισσότεροι επώνυμοι (δημοσιογράφοι , βουλευτές , καλλιτέχνες ) έχουν αυτή την άποψη .... την αντίθετη έχουν μόνο κάποιοι γνωστοί "εθνικιστές" βουλευτές και συγγραφείς .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Έχετε δίκιο έτσι είναι . Να σας ρωτήσω κάτι ?
Στην προσωπική και επαγγελματική σας ζωή σε ποια γνώμη - άποψη δίνετε ιδιαίτερη βαρύτητα ?
Στα πρόσωπα που από την έκφραση της γνώμη τους δεν θα έχουν "ίδιο όφελος ή κόστος" ή στα πρόσωπα που "θα έχουν ίδιο όφελος ή κόστος" από τις επιλογές σας ?
Μα σε αυτά τα πρόσωπα που με την κατάθεση της άποψης τους / γνώμης τους δεν θα έχουν προς το καλό ή το κακό κανένα ΟΦΕΛΟΣ ή ΚΟΣΤΟΣ για τις αποφάσεις σας / απόψεις σας . Η γνώμη τους είναι ανιδιοτελής .
Είδατε εσείς πολλές φορές "επώνυμα" πρόσωπα να παίρνουν ξεκάθαρη θέση ? Σπάνια και μόνο όταν τους συμφέρει .
Συνήθως η στάση τους είναι έμμεση .... εκμαιεύεται από τα συμφραζόμενα τους ... και σχεδόν πάντα εμπεριέχει το στοιχείο της εξυπηρέτησης του ατομικού συμφέροντος (έστω εξυπηρετούμενο από την εξυπηρέτηση των συμφερόντων της ομάδας ή της επιχείρησης στην οποία ανήκουν πχ δημοσιογράφος - τηλεοπτικό κανάλι ή εφημερίδα) .
Οσάκις ...σεβαστή πάντα η γνώμη τους ... και τους ακούω - διαβάζω με θρησκευτική ευλάβεια .
Όταν όμως από το υπό συζήτηση θέμα .... υπάρχει περίπτωση να βγαίνουν ζημιωμένοι από την υιοθέτηση της "αλήθειας - αντικειμενικότητας" ...εεε τότε σταθμίζω την γνώμη τους με τον ανάλογο χαμηλό συντελεστή βαρύτητας (έχετε ακούσει πολλούς πχ δημοσιογράφους να υπερασπίζονται αναγκαία δυσάρεστα μέτρα από την εκάστοτε Κυβέρνηση ? άντε εάν είναι φιλοκυβερνητικοί να μασάνε τα λόγια τους ) .
Ανάλογα .... ισχύει και στο επιχείρημα .... αυτό εδώ . Απόψεις υποκειμενικές .... έμμεσες .... μασημένα λόγια .... ίδιο όφελος και κόστος .


Μπορούν ... εδώ ... ενίοτε η ελληνική Ιστορία έχει καταγράψει "προδότες - δοσίλογους" κλπ περιστατικά από τους "δήθεν" Έλληνες .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ναι έχει και πάντα θα έχει .
Είναι όμως θέμα ΕΣΩΤΕΡΙΚΟ μας και δεν αφορά τους αλλοδαπούς . Ούτε μπορεί να αποτελέσει επιχείρημα "σοβαρό" για το θέμα που εξετάζουμε .
Και ο "άλλος" έπιασε την γυναίκα του να τον απατά ...δεν σκέφτηκε όμως να βγει να πει στην Κοινωνία τον πόνο του ... ή ότι πρέπει να πάρει "εκδίκηση" .... έμεινε θέμα "εσωτερικό - 'οικογενειακό' " . Λοιπά ως άνω έχουν αναφερθεί ....


Μπορούν ... γιατί αυτοί που το αρνούνται (ορισμένοι) τους έχουν στην δουλειά τους .... .και καμία φορά χωρίς ΙΚΑ με χαμηλούς μισθούς κλπ . Δεν είναι άξιοι να τους κρίνουν .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Για το ανήθικο της συμπεριφοράς δεν διαφωνώ καθόλου μα καθόλου . ΟΜΩΣ .....
Εάν τους βγάλουμε "αυτούς" του Έλληνες ... "έξω" ... θα αλλάξει το γεγονός ... η βαρύτητα που δίνει η Ελληνική Κοινωνία στο θέμα του Εθνικού μας σύμβολου . ?
Ε.... αφού δεν αλλάζει ... τι το λέτε και καθόλου ? (εάν και η "βάση" του επιχειρήματος πάλι δεν στέκει ... και για λόγους που έχουμε ήδη αναφέρει ... μην επεκταθούμε και άλλο) .


Μπορούν ... γιατί σε τελική ανάλυση .... είναι μία απλή μαθητική παρέλαση .
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Θα ήταν ..... εάν οι σημαιοφόροι κρατούσαν το λάβαρο του σχολείου τους ... ή το καλύτερο κινητό που κυκλοφορεί στην αγορά -))))


Μπορούν ...γιατί .... οι Έλληνες μαθητές που την κρατούν σαν σημαιοφόροι την σέβονται ?
ΑΠΑΝΤΗΣΗ : Ακόμα και έτσι να ήταν .... ΙΣΩΣ μου αρκεί η πιθανότητα ότι όταν μεγαλώσει θα πέθαινε (με αυτοθυσία ή με κλάματα από τον φόβο του) για να υπερασπιστεί την χώρα του , την μάνα του την αδερφή του....
ΑΠΟΣΤΟΛΕΑΣ ΤΙΤΛΟΣ ΗΜΕΡ/ΝΙΑ & ΩΡΑ
επιστροφή στο Forum
. GDelta Πού είναι τα καταφύγια;;; 3/11/2003 12:30:28 μμ
. . Λαϊκή Δεξιά Εδώ είμαστε πάλι 6/11/2003 4:23:54 μμ
. . . Tassos Συνέντευξη στο E 11/11/2003 7:55:49 πμ
. . . Tassos Εύγε τέκνον μου... 7/11/2003 8:06:21 πμ
. . Αλέξης Ο Πόλεμος των Τσενάι 3/11/2003 1:35:46 μμ
. . Tassos Προς αποκατάστασιν της αλήθειας... 3/11/2003 1:14:24 μμ
. Λαϊκή Δεξιά Τι άλλο να πει κανείς ρε Τάσο ? 27/10/2003 4:36:11 μμ
. . Μαρλεν Δουλεια δεν ειχε ο διαολος; 28/10/2003 5:22:45 μμ
. . . Tassos Διευκρίνιση 28/10/2003 5:44:08 μμ
. . . . Μαρλεν Φιλε Τασο 28/10/2003 11:45:15 μμ
. . . . Μαρλεν Merci 28/10/2003 6:09:48 μμ
. . . . . Λαϊκή Δεξιά Ξεκάθαρα τα πράγματα 29/10/2003 3:54:55 μμ
. . . . . . P. Grigorakis Ekeinh h egkyklios... 3/11/2003 3:39:19 μμ
. . . . . . . Μαρλεν Mia apo ta idia 3/11/2003 3:49:16 μμ
. . . . . . . . P. Grigorakis Egkyklios...Diatagma...Ypourgiki apofasi 3/11/2003 5:26:59 μμ
. . . . . . . . . Μαρλεν Katwteris aksias?.... 3/11/2003 6:48:09 μμ
Σπίτι Περιοδικό Μέλη Ακαδημαϊκά Επικοινωνία Εκδρομές Διασκέδαση
Αν θέλετε να μοιραστείτε μαζί μας οποιοδήποτε σχόλιο υπάρχει πάντα η γνωστή διεύθυνση...
ΝΥΓΜΑ ανλίμιτεντ σαμ ράιτς ρισέρβντ 1994-2099